Home > Kijktip

House of the Dragon

Spectaculaire terugkeer van draken en pornoblonde royals

Article header image
  • HBO Max logo

Drie jaar na het rampzalige einde van Game of Thrones keerden we terug naar Westeros, maar dan 200 jaar eerder wanneer de hoogblonde familie Targaryan heerst over het koninkrijk. Menig kijker was nog een beetje teleurgesteld in het eerste deel van het nieuwe epos, omdat dat slechts een opzet was voor de komende seizoenen. Maar met deze tweede reeks zijn we aardig op weg wat betreft spektakel en spanning.

In seizoen 1 zit Koning Viserys I al jaren op de ijzeren troon maar hij had een probleem. Dochter Rhaenyra was de enige opvolger die voor handen was. En een meisje op de troon, daar hadden maar weinigen in Westeros trek in. Dat gold ook voor de wrede broer van de koning, Daemon Targaryen, die Rhaenerya best aardig vond, maar veel liever zichzelf liet kronen. En zo ontstond er een strijd om de troon. In seizoen 2 is de strijd om de ijzeren troon nog in volle gang. Gaat Rhaenera er met de buit vandoor of is het haar grote concurrent Alicent en diens vervelende kroost?

House of the Dragon direct kijken / streamen

House of the Dragon is te kijken/streamen op HBO Max logoHBO Max. House of the Dragon is een serie binnen de genres Actie, Avontuur en Drama. met in de hoofdrol o.a. Steve Toussaint, Emma D'Arcy en Olivia Cooke. De serie duurt 1 uur 06 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct House of the Dragon kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De dynastie van Huis Targaryen bevindt zich op het hoogtepunt van haar macht en heeft meer dan vijftien draken onder hun juk. De eerste scheurtjes ontstaan in de facade, wanneer Koning Viserys Targaryen een eeuw van traditie opzij schuift door zijn dochter Rhaenyra als opvolger van de IJzeren Troon te benoemen. Maar het hof is geschokt wanneer zij haar status als troonopvolgster behoudt, nadat Viserys vader wordt van een zoon. Dit voorval zorgt voor twijfel binnen het hele koninkrijk, maar vooral binnen de familie Targaryen valt deze beslissing slecht.

Genre

Actie - Avontuur - Drama

Lengte

±1u 06m

Releasejaar

2022

Seizoenen

1 10 afleveringen 2022
2 8 afleveringen 2024

Regisseur

Alan Taylor, Miguel Sapochnik

Cast

Steve Toussaint, Emma D'Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith, Rhys Ifans, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel, Eve Best, Paddy Considine