Home > Artikel

Skip intro? Niet bij seizoen 2 van House of the Dragon!

Article header image

De makers van House of the Dragon hebben van de aantiteling van het tweede seizoen weer echt een meesterwerkje gemaakt. In een bewegend tapijt komen de verhalen van de serie tot leven.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Bij Game of Thrones was de aantiteling van de serie altijd weer een verrassing voor de trouwe kijkers. De filmpjes, waarop de landkaart van Westeros tot leven kwam, veranderden van aflevering naar aflevering en vertelden een eigen verhaal. Bij het eerste seizoen van de prequel House of the Dragon viel de aantiteling een beetje tegen, maar in seizoen twee is er weer echt werk van gemaakt.

House of the Dragon

In plaats van een landkaart krijgen de kijkers een wandtapijt te zien, waarin de geschiedenis van de grote koningshuizen die de serie volgt tot leven komt.  "We wilden het echt radicaal anders doen", vertelde showrunner Ryan Condal aan The Hollywood Reporter. "Nu de oorlog is aangebroken wilden we die geschiedenis op een nieuwe manier vertellen en de fans wat geven op mee te puzzelen." De makers van het intro lieten zich inspireren door het tapijt van Bayeux, een zeventig meter lang borduurwerk dat slag bij Hastings uit 1066 vertelt. Druk dus niet op 'Intro overslaan', maar laat je verbazen door dit geanimeerde kunstwerkje.

Seizoen 3

Onlangs werd ook bekend dat House of the Dragon is verlengd met een derde seizoen. Wat zullen de makers daarin voor een intro in petto hebben voor de fans?

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.