Home > Artikel

House of the Dragon krijgt vier seizoenen; seizoen 4 wordt begin 2025 gefilmd

Article header image

HBO heeft bekendgemaakt hoeveel seizoenen House of the Dragon gaat krijgen. Dat worden er vier, en daarmee is de prequel van Game of Thrones dus precies op de helft. Ook werd bekend dat de opnames voor het derde seizoen begin volgend jaar van start gaan.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Na de slotaflevering van het tweede seizoen  van House of the Dragon willen de fans natuurlijk graag weten hoe het verder gaat en wanneer. In de laatste aflevering van het tweede seizoen zat niet veel actie, maar werd alles in stelling gebracht voor de grote strijd die komen gaat in seizoen 3. 

Vier seizoenen

Op een persconferentie liet showrunner Ryan Condal weten dat de opnames voor seizoen drie volgend jaar van start gaan. Dat betekent helaas dat we het derde seizoen niet in 2025 hoeven te verwachten. De productie van seizoen 2 nam ruim een jaar in beslag, en omdat het derde seizoen nog meer spektakel zal bevatten, gaat het dit keer nog wel langer duren. De voorjaar of zomer van 2026 lijkt daarom een reële optie. Condal heeft ook verklapt dat House of the Dragon vier seizoenen krijgt, dus na het derde is de koek nog niet op. 

A Knight of the Seven Kingdoms

In afwachting van het derde seizoen van House of the Dragon krijgen de fans van Game of Thrones nog een leuk zoethoudertje met de serie A Knight of the Seven Kingdoms. Die speelt zich ook af in de wereld uit de boeken van George R.R. Martin en wordt al in 2025 verwacht. A Knight of the Seven Kingdoms speelt zo'n eeuw voor de hoofdserie en volgt de jonge Aegon V Targaryen. In onderstaande promo komen al wat flarden voorbij.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.