Home > Kijktip

The Crown

Koninklijke soap om van te smullen

Article header image
  • Netflix logo

The Crown is bijna net zo'n instituut geworden als de Britse koninklijke familie zelf. Een ijzersterke en prachtig gefilmde serie die je helemaal naar binnen zuigt om je pas aan het einde weer los te laten. En als de aftiteling loopt, kun je alleen maar dankbaar zijn dat je zelf niet op de wereld bent gezet als lid van het Britse koninklijke huis.

The Crown begint in 1947 wanneer prinses Elizabeth trouwt met Philip. Vijf jaar later zou ze koningin worden en 70 jaar op de troon blijven zitten. De serie volgt de vele historische gebeurtenissen en alle leden van de koninklijke familie door de jaren heen.

The Crown direct kijken / streamen

The Crown is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. The Crown is een serie binnen de genres Historisch, Drama, Biografie en Politiek. met in de hoofdrol o.a. Dominic West, Elizabeth Debicki en Imelda Staunton. De serie duurt 52 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.6. Direct The Crown kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

Genre

Historisch - Drama - Biografie - Politiek

Lengte

±52m

Releasejaar

2016

Seizoenen

1 10 afleveringen 2016
4 10 afleveringen 2020
5 10 afleveringen 2022
6 5 afleveringen 2023

Regisseur

Erik Richter Strand, Alex Gabassi, Jessica Hobbs, Benjamin Caron, Stephen Daldry

Cast

Dominic West, Elizabeth Debicki, Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Bern Collaço, Andrew G. Ogleby, Adam Ouissellat, Will Keen, Victoria Hamilton, en meer...