Home > Artikel

Deze week nieuw op Netflix (13 t/m 19 november 2023)

Article header image

Dat er maanden gestaakt is in Hollywood zou je niet zeggen wanneer je de berg aan nieuwe films en series ziet die deze week weer uitkomt op Netflix. Hoogtepunten: The Crown seizoen 6 en de biografie van George Foreman.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Dinsdag 14 november 

Suburræterna

Na de film Suburra uit 2015 en de daaropvolgende serie Suburra: Blood on Rome heeft Netflix een nieuw vervolg gemaakt over de Romeinse onderwereld. Het is 2011 en in Italië is het chaos. De regering staat op punt van omvallen, er is crisis in het Vaticaan en de pleinen van Rome staan letterlijk in de brand. Cinaglia (Filippo Nigro) en Badali (Emmanuele Aita) managen samen met Adelaide (Paola Sotgiu) en Angelica (Carlotta Antonelli) de onderwereld van Rome. Maar er zijn mensen die daar geen genoegen meer mee nemen en die zelf de baas willen worden. 

Dinsdag 14 november 

How to Become a Mob Boss

Satirische handleiding over de opkomst en ondergang van de meest beruchte maffiabazen (van Al Capone tot Pablo Escobar) uit de geschiedenis en hoe ze zo succesvol werden. 

Woensdag 15 november

The Netflix Cup

In The Netflix Cup wordt een professionele golfer uit Full Swing gekoppeld aan een Formule I coureur uit Drive to Survive. De duo's gaan 18 holes golfen tegen elkaar.  Het spektakel vindt plaats op de Wynn Golf Club in Las Vegas en is de aftrap van de feestweek die eindigt met de Grand Prix van Las Vegas. The Netflix Cup is het eerste live sportevenement van Netflix. 

Woensdag 15 november 

The Lighthouse

The Lighthouse van regisseur Robert Eggers maakte in 2019 nogal wat los bij recensenten. Ze noemden de film uniek, origineel, opwindend en een meesterwerk, maar ook een beetje te experimenteel en langdradig. Je kunt binnenkort je eigen mening vormen als de zwart-wit film op Netflix staat. De film speelt zich af in 1890. Robert Pattinson speelt Efraim Winslow, een voormalig houthakker die nu het hulpje wordt van vuurtorenwachter Thomas Wake (Willem Dafoe) op een geïsoleerd eiland voor de kust van New England in de Verenigde Staten.  

Woensdag 15 november 

The Invisible Man (2020)

In 1897 schreef H.G. Wells The invisible man, een sciencefictionverhaal over een man die een manier ontdekt om zichzelf onzichtbaar te maken. Door de jaren heen werd het meermaals verfilmd. In deze moderne herinterpretatie is niet de onzichtbare man de hoofdpersoon, maar zijn partner. Cecilia (Elisabeth Moss) verlaat Adrian, een briljant uitvinder die haar emotioneel en lichamelijk mishandelt. Twee weken later pleegt hij zelfmoord, maar Cecilia blijft het gevoel houden dat hij haar achtervolgt. Haar omgeving gelooft haar niet. Langzaam maar zeker begint men steeds meer te geloven dat ze gek geworden is.

Woensdag 15 november 

Emma

De roman Emma van Jane Austen uit 1816 werd al talloze malen verfilmd. Deze, met Anya Tayor Joy in de hoofdrol is een van de betere versies. Het verhaal ken je vast wel, maar hier komt nog even de samenvatting. De mooie Emma doet haar best om vrienden en bekenden te koppelen, maar zelf wacht ze nog om haar droomman. Dat lijkt de knappe Frank Churchill te worden, maar hij laat het telkens afweten. De sympathieke Mr. Knightley is waarschijnlijk meer geschikt als huwelijkspartner. Bovendien is hij niet bang om Emma op haar plek te zetten.  

Woensdag 15 november 

Feedback

Poolse serie waarin de voormalige rock-muzikant Marcin (Arkadiusz Jakubik) op zoek gaat naar zijn verdwenen zoon. Het probleem is dat hij vanwege zijn liefde voor alcoholische versnaperingen een geheugen met wat gaten heeft waardoor hij zich het laatste gesprek met zoon Piotr niet meer kan herinneren. En dat bemoeilijkt de zoektocht. Marcin gaat evenzogoed naarstig op jacht naar aanwijzingen in Warschau en daarbij wordt hij geconfronteerd met zijn eigen schimmige verleden. 

Donderdag 16 november 

Best. Christmas. Ever!

Iedere kerst stuurt Jackie (Brandy Norwood) een opschepperige nieuwsbrief naar haar oude schoolgenoot Charlotte (Heather Graham) over haar perfecte leventje zodat Charlotte zich altijd een loser voelt. Zij heeft een baan die ze niet zo leuk vindt en ze zit ook al niet ruim in haar geld terwijl Jackie net haar miljoenenbedrijf heeft verkocht en een perfecte man en dito kinderen heeft. Charlotte is van plan kerst te vieren bij haar zus maar ze komt in plaats daarvan bij het huis van Jackie terecht. En nu ze daar toch is, kan ze de gelegenheid net zo goed aangrijpen om voor eens en altijd te bewijzen dat Jackie's leven helemaal niet zo fantastisch kan zijn. 

Donderdag 16 november 

The Crown

Het laatste seizoen van The Crown is niet in één keer te bingen, want Netflix gooit de reeks in twee delen de ether in. Deel 2 wordt uitgebracht op 14 december. Dit laatste seizoen beslaat de periode tussen 1997 tot 2005, te beginnen met vier afleveringen die gaan over de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed en het daaropvolgende ongeluk in Parijs waarbij Diana om het leven komt. Ook premier Tony Blair (Bertie Carvel) komt uitgebreid aan bod. 

Vrijdag 17 november 

Scott Pilgrim Takes Off

Animatieserie waarin Scott Pilgrim een leuk meisje ontmoet, maar haar zeven vervelende exen staan in de weg van de liefde. 

Vrijdag 17 november 

Rustin

Film over de Amerikaanse burgerrechtenactivist Bayard Rustin (Colman Domingo). Hij was een van de organisatoren van de March on Washington in 1963, die zou eindigen met de historische 'I Have A Dream' speech van Martin Luther King.

Vrijdag 17 november 

Nouveaux Riches

Franse komedie over de relatie tussen een oplichter die aan de grond zit en een cryptomiljonaire. Zij lijkt het ideale doelwit. Of zijn de rollen omgedraaid?

Vrijdag 17 november 

Believer 2

Zuid-Koreaanse actiefilm waarin rechercheur Won-Ho naar de vermiste Rak zoekt en ook achter de leraar Lee aanzit die de baas is van een drugsbende.  

Vrijdag 17 november 

Sagrada Familia seizoen 2

Spaanse soap over een familie met een duister verleden. 

Vrijdag 17 november 

See You on Venus

de Amerikaanse tieners Mia en Kyle in Spanje op zoek naar Mia's biologische moeder. Terwijl ze door pittoreske dorpjes in Andalusië rijden, worden ze verliefd. Maar dat is niet het hele verhaal. De achttienjarige wees Mia is terminaal en Kyle gaat gebukt onder schuldgevoel omdat hij een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt. Tijdens hun reis ontdekken ze dat het niet belangrijk is wie je het leven gegeven heeft maar wat je besluit te doen met dat leven. 

Zaterdag 18 november 

The Machine

Komiek Bert Kreischer wordt in deze komedie samen met zijn vader Albert (Mark Hamill) ontvoert naar Rusland. De gangsters beweren dat Bert een erfstuk heeft gestolen maar daar weet hij niets meer van. De ontvoering biedt wel een mooie kans om de band met zijn vader te verstevigen. 

Zondag 20 november 

Big George Foreman

George Foreman is een van de beste boksers uit de geschiedenis. De Amerikaan vocht als prof 81 partijen waarvan hij er 76 won waarvan 68 op knock-out. Dat zijn cijfers waar iedere bokser vooraf voor zou tekenen. Bovendien vocht George in 1974 tegen Muhammad Ali een legendarische partij in Zaïre die later de bijnaam The Rumble in the Jungle zou krijgen. Het minste wat de bokser verdient is een mooie film en hopelijk is dat Big George Foreman. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.