Home > Kijktip

Bridgerton

Gossip Girl in een Pride and Prejudice jasje

Article header image
  • Netflix logo

Dé binge-hit van de pandemie met zijn mooie mensen met nog mooiere kostuums. Historisch correct kun je de serie niet noemen. Veel van de acteurs zijn zwart en zo zag het Londen van 1813 er natuurlijk niet uit. In plaats daarvan is Bridgerton een fantasie waarbij iedereen kan wegzwijmelen. Ook de soundtrack (Ariana Grande meets strijkorkest) is de moeite waard.

In het Londen van de 19e eeuw leeft de aristocratische familie Bridgerton. Elk seizoen zoekt een van de acht kinderen liefde en geluk en daarbij wordt - vooral in seizoen 1- heel wat afgesekst. Intussen houdt roddelaarster Lady Whistledown via een krant de hele buurt op de hoogte van alle schandalen. Gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn.

Bridgerton direct kijken / streamen

Bridgerton is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Bridgerton is een serie binnen de genres Drama, Romantiek en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Polly Walker, Adjoa Andoh en Claudia Jessie. De serie duurt 1 uur per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.4. Direct Bridgerton kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De serie 'Bridgerton' is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.

Genre

Drama - Romantiek - Historisch

Lengte

±1u

Releasejaar

2020

Seizoenen

1 8 afleveringen 2020
2 8 afleveringen 2022
3 8 afleveringen 2024

Regisseur

Bille Woodruff, Tricia Brock, Tricia Brock, Julie Anne Robinson

Cast

Polly Walker, Adjoa Andoh, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Bessie Carter, Golda Rosheuvel, Harriet Cains, Jessica Madsen, Joanna Bobin, Jonathan Bailey, en meer...