Home > Kijktip

Sweet Home

Wie zijn de monsters in deze Koreaanse horrorserie?

Article header image
  • Netflix logo

Het eerste seizoen van Sweet Home verscheen toen de halve wereld in lockdown zat door de coronacrisis. Toepasselijk, want in de Zuid-Koreaanse serie moeten de bewoners van een vervallen appartementengebouw binnenblijven omdat er buiten gevaarlijke monsters rondlopen. De serie geeft de fantasievolle monsters gestalte door een leuke combinatie van praktische en digitale special effects. Ook de personages zijn goed getroffen. Het eerste seizoen speelt zich grotendeels binnen af, seizoen twee en drie laten meer zien van de postapocalyptische wereld.

De jonge Cha Hyun-su woont in Green Home, een appartementengebouw dat beter tijden gekend heeft. Met zijn buren heeft hij weinig contact, maar dat verandert als er op een nacht gruwelijke monsters verschijnen in de stad. De bewoners zijn op elkaar aangewezen om de monsters buiten te houden, maar sommige mensen zijn minstens zo gevaarlijk als de engste monsters. Wie kunnen ze vertrouwen?

Sweet Home direct kijken / streamen

Sweet Home is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Sweet Home is een serie binnen de genres Horror, Fantasy en Drama. met in de hoofdrol o.a. Song Kang, Park Gyu-young en Lee Si-young. De serie duurt 50 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.3. Direct Sweet Home kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Hyun, een eenzame middelbare scholier die zijn hele familie verloor bij een verschrikkelijk ongeluk, wordt gedwongen zijn huis te verlaten en wordt geconfronteerd met een nieuwe realiteit waarin monsters de hele mensheid proberen uit te roeien. Nu moet hij tegen alle verwachtingen in vechten om te redden wat er nog over is van het menselijk ras voordat het te laat is.

Genre

Horror - Fantasy - Drama

Lengte

±50m

Releasejaar

2020

Seizoenen

1 10 afleveringen 2020
2 8 afleveringen 2023
3 8 afleveringen 2024

Cast

Song Kang, Park Gyu-young, Lee Si-young, Lee Jin-wook, Go Min-si, Dane DiLiegro