Home > Kijktip

Gooische vrouwen de serie

Het geslaagde Nederlandse antwoord op Sex and the City

Article header image
  • Videoland logo
  • KPN logo

Een van de allerleukste en grappigste Nederlandse series aller tijden is Gooische Vrouwen. Linda de Mol bedacht de show die stikt van de leuke personages, kaktypes uit het Gooi en een een hele creepy nanny uit Thailand. Onbetwiste ster van de serie is Peter Paul Muller die met zijn Martin Morero de perfecte satire op een volkszanger (lees René Froger) neerzette. Na de serie volgden nog twee films die minder geslaagd waren, binnenkort start een geheel nieuw seizoen van de serie.

De volkse Cheryl (Linda de Mol) en haar echtgenoot Martin verhuizen van Amsterdam naar het Gooi waar ze in eerste instantie helemaal niet lijken te passen. Toch sluit ze al snel een vriendschap voor het leven met de sjieke Claire (Tjitske Reidinga), de seksbeluste Anouk (Susan Visser) en de lieve Willemijn (Annet Malherbe). In het vierde seizoen werd Willemijn vervangen door de praktische boomknuffelaar Roelien (Lies Visschedijk). De vriendinnen navigeren samen door de hoogte- en dieptepunten van het Gooische leven.

Gooische vrouwen de serie direct kijken / streamen

Gooische vrouwen de serie is te kijken/streamen op (o.a.) Videoland logoVideoland en KPN logoKPN. Gooische vrouwen de serie is een serie binnen de genres Komedie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Peter Paul Muller, Linda de Mol en Derek de Lint. De serie duurt 45 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.3. Direct Gooische vrouwen de serie kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De avonturen van vier vriendinnen uit het Gooi. Ze leven dan wel in grote luxe, toch wordt hun bestaan gekenmerkt door vele ups en downs.

Genre

Komedie - Drama

Lengte

±45m

Releasejaar

2005

Seizoenen

1 8 afleveringen 2005
2 8 afleveringen 2006
3 9 afleveringen 2007
4 9 afleveringen 2008
5 8 afleveringen 2009
6 8 afleveringen 2024

Regisseur

Will Koopman

Cast

Peter Paul Muller, Linda de Mol, Derek de Lint, Susan Visser, Leopold Witte, Daniël Boissevain, Priscilla Knetemann, Reinout Scholten van Aschat, Dorus Witte, Tjitske Reidinga, en meer...