Home > Kijktip

De Terugreis

De Terugreis is een beetje treurig maar vooral lief en ontroerend

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • NLZIET logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

Het onderwerp van De Terugreis is niet erg vrolijk en de film raakt af en toe dan ook een gevoelige snaar. Gelukkig brengen de makers het onderwerp dementie met veel lucht en valt er ook genoeg te lachen. Daarbij is veel te danken aan hoofdrolspelers Marin van Waardenberg en Leny Breederveld.

Mopperaar Jaap (Martin van Waardenberg) en zijn vrouw Maartje (Leny Breederveld) zijn al 46 jaar samen. Ze gaan samen met de auto op reis naar Spanje omdat een vriend op sterven ligt. Tijdens de roadtrip moet Jaap onder ogen zien dat Maartje dementerend is en halen ze samen herinneringen op aan hun verleden.

De Terugreis direct kijken / streamen

De Terugreis is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en NLZIET logoNLZIET. De Terugreis is een film binnen de genres Komedie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Leny Breederveld, Martin van Waardenberg en Wito Geerts. De film duurt 1 uur 37 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.5. Direct De Terugreis kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. De twee reizen in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Genre

Komedie - Drama

Lengte

1u 37m

Releasejaar

2024

Regisseur

Jelle de Jonge

Cast

Leny Breederveld, Martin van Waardenberg, Wito Geerts, Bert Kettermans, Denis Simonetta, Ivan Pecnik, Michiel B.L. Korte, Melina Tomassone