Home > Kijktip

Eric

Benedict Cumberbatch verliest zijn zoontje en zichzelf in deze uiterst originele miniserie

Article header image
  • Netflix logo

Er zijn heel wat miniseries die na een aflevering of twee hun kruit al verschoten hebben, maar Eric trapt niet in die val. Deze zesdelige psychologische thriller kiest het groezelige New York van de jaren 80 als setting voor een zeer geslaagde mix van genres. De vertolkingen zijn eersteklas en het scenario van Abi Morgan (The Iron Lady, Shame) zit zo vol thema's en ideeën dat het onmogelijk is om je aandacht te verliezen.

Vincent Sullivan (Benedict Cumberbatch) is poppenspeler bij een kwakkelend televisieprogramma voor kinderen en gedraagt zich als een eikel tegen zijn collega's, vrouw en negenjarige zoontje Edgar. Als Edgar op weg naar school verdwijnt, stort Vincents wereld in. Verscheurd door verdriet en schuld verliest hij zijn grip op de realiteit. Alleen Eric, het blauwe monster uit Edgars tekeningen, lijkt hem te kunnen helpen.

Eric direct kijken / streamen

Eric is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Eric is een serie binnen de genres Thriller, Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Roberta Colindrez, Phoebe Nicholls en McKinley Belcher III. De serie duurt 53 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 6.9. Direct Eric kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Wanneer Edgar, een jonge jongen, vermist wordt in het Manhattan van de jaren tachtig, vindt zijn door verdriet getroffen vader Vincent, een poppenspeler in Amerika's grootste kindertelevisieprogramma, troost door zijn vriendschap met Eric, het monster dat onder Edgars bed leeft. In zijn zoektocht naar de waarheid over de verdwijning van Edgar wordt Vincent de donkere schaduwen van een stad vol corruptie in gedwongen om te ontdekken dat de echte monsters veel dichter bij huis wonen. Tegen de achtergrond van de AIDS-epidemie van de jaren tachtig wordt rechercheur Ledroit, die de taak heeft om de interne corruptie bij de NYPD aan het licht te brengen, betrokken bij de zoektocht naar Edgar, terwijl hij in het reine komt met zijn eigen geheimen.

Genre

Thriller - Misdaad - Drama

Lengte

±53m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 6 afleveringen 2024

Regisseur

Lucy Forbes

Cast

Roberta Colindrez, Phoebe Nicholls, McKinley Belcher III, Ivan Morris Howe, Gaby Hoffmann, David Denman, Dan Fogler, Clarke Peters, Benedict Cumberbatch, Bamar Kane, en meer...