Home > Artikel

Turbo Review: De serie Eric op Netflix met Benedict Cumberbatch wil te veel

Article header image

Benedict Cumberbatch is zoals altijd een garantie voor kwaliteit, maar de serie Eric op Netflix wil iets te veel verschillende zaken aan de kaak stellen.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het verhaal
Edgar, de negenjarige zoon van Vincent (Benedict Cumberbatch) en Cassie Anderson raakt vermist in het New York van de jaren tachtig en dat is een plek vol misdaad, viezigheid en gespuis. Vincent, de bedenker van een populaire poppenshow op televisie, draait langzaam door en raakt ervan overtuigd dat een nieuw poppenmonster genaamd Eric, de sleutel tot het vinden van Edgar is. Intussen vermoedt rechercheur Ledroit dat een louche nachtclub iets te maken kan hebben met de verdwijning van Edgar en een andere verdwenen jongen. 

Oordeel
In het begin belooft Eric veel goeds. New York ziet er ongelooflijk onfris en gevaarlijk uit en Benedict Cumberbatch is een geloofwaardige lul de behanger die een fictief monster met zich meezeult. Maar naarmate de afleveringen vorderen wil Eric wel heel erg veel kwijt in zes afleveringen. Van racisme tot homofobie en corruptie bij de politie tot het daklozenprobleem en verstoorde familieverhoudingen. Daarom komt het originele misdaadverhaal wat in de verdrukking en dat is jammer. Toch blijf je kijken om te weten wat er met Edgar is gebeurd. 

Sterren
3 van de 5 sterren

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.