Home > Kijktip

My Lady Jane

Geschiedenis saai? Niet in deze jolige historische fantasyserie

Article header image
  • Prime Video logo

De echte Jane Grey zat in de zestiende eeuw maar negen dagen op de troon van Engeland. Daarna belandde haar nek op het hakblok. In deze komische historische dramaserie hebben de schrijvers het beter voor met de pientere jongedame. Emily Bader speelt de titelrol met flink wat 'girl power' en ook de rest van de cast - met rollen voor bekende Britse sterren als Rob Brydon en Jim Broadbent - neemt het niet al te serieus.

Als de jonge Jane Grey hoort dat haar moeder haar wil uithuwelijken aan Lord Guildford Dudley, slaat ze samen met haar bediende Susannah op de vlucht. Dan blijkt Susannah een 'ethian' te zijn: een wezen dat een dierlijke gedaante kan aannemen. Kan Jane als mogelijke opvolger van de Engelse troon vrede brengen tussen de mensen en de ethians, en tussen de bedrijven door een betere partner voor zichzelf vinden?

My Lady Jane direct kijken / streamen

My Lady Jane is te kijken/streamen op Prime Video logoPrime Video. My Lady Jane is een serie binnen de genres Komedie en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Malachi Ferdinand, Jordan Peters en Jim Broadbent. De serie duurt 54 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.4. Direct My Lady Jane kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Wanneer haar ambitieuze moeder Janes hand aan de hoogste bieder verkoopt, ontdekt Jane tot haar ontsteltenis dat haar gevreesde aanstaande echtgenoot, Guildford Dudley, een woest aantrekkelijke vreemdeling is met een duister geheim; een die het potentieel heeft om ze allebei te laten vermoorden. Om nog maar te zwijgen over het feit dat er grotere samenzweringen op komst zijn, zoals een complot om haar neef, koning Edward, te vermoorden en het hele koninkrijk in chaos te storten.

Genre

Komedie - Historisch

Lengte

±54m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 8 afleveringen 2024

Regisseur

Jamie Babbit

Cast

Malachi Ferdinand, Jordan Peters, Jim Broadbent, James Corrigan, Emily Bader, Edward Bluemel