Home > Artikel

Trailer: komische serie over tragische Jane Grey voor fans van kostuumdrama

Article header image

Jane Grey was nog piepjong toen ze op de Engelse troon belandde. Heel lang heeft ze echter niet van haar macht kunnen genieten. Haar tragische verhaal is op een luchtige en komische manier verfilmd als de serie My Lady Jane, een fraai kostuumdrama vol bekende gezichten.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Jane Grey was een achternichtje van de beruchte Hendrik VIII en stond bekend als een van de geleerdste jonge vrouwen van haar tijd. Omdat haar halfzus Mary katholiek was, werd de protestante Jane na de dood van koning Edward VI gezien als een geschiktere troonsopvolger. Op 10 juli 1553 werd ze benoemd tot koningin, maar omdat Mary meer aanhangers had dan Jane zou haar 'regeerperiode' niet lang duren. Zoals is die tijd wel vaker gebeurde kwam het met Jane tot een gruwelijk eind met haar hoofd op het hakblok. Ze was toen zestien of zeventien jaar oud.

My Lady Jane

De geschiedenis van Jane Grey is een verhaal dat gemaakt lijkt voor de film. In het geval van deze serie werd het eerst nog eens smeuïg opgeschreven door de schrijfsters Brodi Ashton, Cynthia Hand en Jodi Meadows, op wiens young adult-bestseller My Lady Jane is gebaseerd. In het boek en de serie krijgt het verhaal echter een ander verloop dan in de geschiedenis, want deze Jane is vastbesloten haar hoofd op haar lichaam te houden. 

Sterren

De titelrol in My Lady Jane is voor de Amerikaanse actrice Emily Bader. Haar echtgenoot lord Guildford Dudley wordt gespeeld door Edward Bluemel, die een rolletje had in Sex Education. Daarnaast zijn er bijrollen van bekende Britse sterren als Jim Broadbent, Dominic Cooper, Rob Brydon en Anna Chancellor.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.