Home > Kijktip

Dark Matter

Sterke acteurs in een sciencefictionserie rond een uitgekauwd idee

Article header image
  • Apple TV+ logo

Zoals veel sciencefictionseries en -films speelt Dark Matter - gebaseerd op het gelijknamige boek van Bill Crouch - met een idee uit de natuurkunde dat tot de verbeelding spreekt: het multiversum. De makers gooien ook Schrödingers kat nog in de mix, maar wie de zwakke sf-basis van het verhaal voor lief neemt heeft aan Dark Matter gewoon een lekker spannende serie met prima acteurs.

Jason Dessen (Joel Edgerton) is een matig natuurkundedocent aan de universiteit, maar heeft een gelukkig leven met zijn vrouw (Jennifer Connelly) en zoon. Op de avond dat een goede vriend hem een baan aanbiedt bij zijn nieuwe techbedrijf, wordt Jason ontvoerd en belandt hij in een alternatieve versie van de wereld die hij kent. Hier is hij een wetenschappelijk genie, maar is zijn grote liefde hem door de vingers geglipt. Hoe komt hij weer thuis?

Dark Matter direct kijken / streamen

Dark Matter is te kijken/streamen op Apple TV+ logoApple TV+. Dark Matter is een serie binnen de genres Sciencefiction, Thriller en Drama. met in de hoofdrol o.a. Oakes Fegley, Joel Edgerton en Jimmi Simpson. De serie duurt 46 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.7. Direct Dark Matter kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Jason Dessen wordt ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven. Hij gaat op een schokkende tocht om naar zijn gezin terug te keren en hen te redden van de angstaanjagendste vijand die er is: hijzelf.

Genre

Sciencefiction - Thriller - Drama

Lengte

±46m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 9 afleveringen 2024

Regisseur

Jakob Verbruggen

Cast

Oakes Fegley, Joel Edgerton, Jimmi Simpson, Jennifer Connelly, Dayo Okeniyi, Alice Braga