Home > Artikel

Turbo Review: de sf-serie Dark Matter is een puik exemplaar

Article header image

Op Apple TV+ staan inmiddels behoorlijk wat science fiction-serie. Ze zijn niet allemaal goed, maar Dark Matter hoort bij het linkerrijtje. Met een glansrol voor Joel Edgerton.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het Verhaal
Jason Dessen is een natuurkunde leraar die na een avondje in de kroeg wordt ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven in een ander universum. Zijn plek wordt ingenomen door een andere Jason die het apparat heeft uitgevonden waarmee je naar andere universa kan. De ontvoerde Jason doet er vervolgens alles aan om terug te keren naar zijn echte leven en naar zijn vrouw Daniela (Jennifer Connelly) en tienerzoon Charlie. Maar tussen de ontelbare universa is het best lastig de goeie te vinden en dus belandt Jason in talloze andere werelden.

Oordeel 
De eerste paar afleveringen zijn nog een beetje inkomen maar vanaf ongeveer aflevering 4 wordt het heel erg spannend en is stoppen met kijken lastig. In de laatste twee afleveringen ontspoort de boel enigszins maar het einde is dan toch nog bevredigend. En wat is Joel Edgerton goed. De Australische acteur kreeg tot nu toe nog niet de kans zo’n grote rol te spelen, maar dat is onterecht, hij is hier fantastisch. Dark Matter zet ook aan tot denken omdat de serie gaat over verschillende paden die je kan nemen in het leven.

Sterren
4 van de 5

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.