Home > Kijktip

Parasyte: The Grey

Deze Zuid-Koreaanse miniserie vol smerige monsters kijk je in een weekendje weg

Article header image
  • Netflix logo

De Zuid-Koreaanse regisseur Yeon Sang-ho had een internationale hit met Train to Busan en maakte voor Netflix verschillende prima miniseries, zoals Hellbound en The Bequeathed. Zijn nieuwe serie Parasyte: The Grey is gebaseerd op een Japanse strip. Het horrorverhaal vol special effects en lekkere actiescènes is niet heel origineel, waar wordt met veel vaart en humor verteld. Ook de maffe personages, zoals de vrouwelijke politiekapitein, zijn heel amusant.

De wereld wordt geteisterd door een parasiet die mensen onmerkbaar infecteert, overneemt en verandert in stiekem moordende monsters met vlezige uitgroeisels. In Zuid-Korea probeert de speciale politie-eenheid The Grey ze een halt toe te roepen. De enige mens die de infectie heeft overleefd is supermarktmedewerker Jeong Su-in (Jeon So-nee). Zij leeft in een vreemde symbiose met de parasiet.

Parasyte: The Grey direct kijken / streamen

Parasyte: The Grey is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Parasyte: The Grey is een serie binnen de genres Horror, Sciencefiction en Actie. met in de hoofdrol o.a. Lee Jung-hyun, Kwon Hae-hyo en Koo Kyo-hwan. De serie duurt 1 uur per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.1. Direct Parasyte: The Grey kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Jung Soo In is besmet is met een parasiet op haar hand, maar het kan haar hersenen niet overnemen. Seol Kang Woo probeert zijn vermiste zus te vinden en Choi Jun Kyung is de teamleider van het parasitaire levensteam 'The Grey' en heeft als enige doel om de parasieten uit te roeien nadat ze haar man heeft verloren.

Genre

Horror - Sciencefiction - Actie

Lengte

±1u

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 6 afleveringen 2024

Regisseur

Yeon Sang-ho

Cast

Lee Jung-hyun, Kwon Hae-hyo, Koo Kyo-hwan, Kim In-kwon, Jeon So-nee