Home > Artikel

Parasyte: The Grey is een Netflix-serie over enge parasieten

Article header image

De Zuid-Koreaanse serie Parasyte: the Grey is gebaseerd op een hele succesvolle Japanse anime horrorserie en daarin doen parasieten heel onaangename dingen met mensen.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

In de serie komen buitenaardse parasieten naar de aarde waar ze menselijke lichamen overnemen en dat gebeurt niet op de meest mensvriendelijke manier. De piepkleine parasieten kruipen in oren van mensen die slapen, eten vervolgens hun hoofd op en veranderen dan zelf in dat hoofd. 

Monsters

Ze blijven in die vorm zitten totdat het tijd wordt om opnieuw op jacht te gaan waarna het hoofd in een monster verandert waarmee ze weer andere mensen verorberen. 

Alien uit je hoofd

In de serie lukt het Jeon So-nee om de parasiet niet haar brein te laten opeten, in plaats daarvan blijven ze allebei leven en kunnen ze elkaar ook helpen tegen andere gevaren. Maar prettig is het natuurlijk niet, zo'n alien die uit je hoofd steekt.

Train to Busan

Parasyte: The Grey is gemaakt door de man achter het zeer populaire Hellbound en Train to Busan dus de verwachtingen zijn best hooggespannen. 

Parastye: The Grey staat op 5 april op Netflix. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.