Home > Kijktip

Wicked Little Letters

Verrukkelijk gevecht over schandalige brieven

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

De Engelse Olivia Colman en de Ierse Jessie Buckley zijn twee van de beste actrices van dit moment. Om ze samen te zien in dezelfde film is dan ook een feestje. Wicked Little Letters is een luchtige komedie waarin ook wel wat serieuze thema's worden aangesneden. Dat het verhaal - gebaseerd op een waargebeurd schandaal - een tikje voorspelbaar is doet niets af aan de pret. Timothy Spall is weer groots in de rol van Edward, Ediths nare vader.

Het zijn de jaren 1920 en de vrome alleenstaande Edith Swan (Colman) ziet de wereld om zich heen veranderen. Haar nieuwe buurvrouw is de luidruchtige Rose Gooding (Buckley), een alleenstaande moeder, en Iers bovendien. Als Edith brieven begint te ontvangen met grove en schunnige taal en beledigingen, duurt het niet lang voordat Rose daarvan beschuldigd wordt. Politieagent Gladys Moss heeft echter haar twijfels en begint een onderzoek.

Wicked Little Letters direct kijken / streamen

Wicked Little Letters is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Wicked Little Letters is een film binnen de genres Komedie, Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Olivia Colman, Jessie Buckley en Anjana Vasan. De film duurt 1 uur 40 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.0. Direct Wicked Little Letters kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in groten getale bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen.

Genre

Komedie - Misdaad - Drama

Lengte

1u 40m

Releasejaar

2023

Regisseur

Thea Sharrock

Cast

Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Joanna Scanlan, Gemma Jones, Malachi Kirby, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Timothy Spall, Hugh Skinner, en meer...