Home > Artikel

De hilarische komedie Wicked Little Letters met Olivia Colman en Jessie Buckley staat snel op Netflix

Article header image

De komedie Wicked Little Letters gaat over een zwaar Christelijke vrouw in de jaren 20 in een Brits badplaatsje die wordt bestookt door vulgaire brieven. En dat leidt tot een flink aantal scheldpartijen tussen Olivia Colman en Jessie Buckley.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

De zeer gelovige ongetrouwde Edith Swan (Olivia Colman) is nooit getrouwd, woont bij haar ouders en leest in haar vrije tijd bijbelverzen. Haar nieuwe buurvrouw Rose Gooding (Jessie Buckley) is een jonge grofgebekte alleenstaande moeder die door Edith onder haar vleugels wordt genomen.

Echte dader

Maar wanneer Edith allemaal obscene brieven in de bus krijgt, denken zij en verschillende van haar plaatsgenoten dat Rose de dader is. Het gaat zelfs zover dat Rose de voogdij over haar dochtertje dreigt te verliezen. Een vrouwelijke politieagent denkt dat de vork anders in de steel zit en gaat op onderzoek uit om de echte dader te vinden. 

Waargebeurd

Olivia Colman en Jessie Buckley schelden er in deze film op los en dat levert een vermakelijke film op die ook nog eens gebaseerd is op waargebeurde feiten. 

Wicked Little Letters staat op 13 september op Netflix. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.