Home > Kijktip

Ripley

Tom Ripley is terug in een nieuwe serie, en die is om te smullen zo mooi

Article header image
  • Netflix logo

Het personage Tom Ripley uit de boeken van Patricia Highsmith werd al gespeeld door Alain Delon, Dennis Hopper, Matt Damon en John Malkovich, en nu valt de eer aan Andrew Scott (Fleabag). Regisseur en scenarist Steven Zaillian neemt de tijd om het verhaal te vertellen en dat is geen straf, want de serie ziet er waanzinnig uit. De locaties zijn adembenemend, de zwart-witbeelden heel doeltreffend en elk shot kan zo worden ingelijst.

In de jaren zestig wordt de kleine oplichter Tom Ripley in New York benaderd door een rijke Herbert Greenleaf die hem vraagt om zijn zoon Richard terug naar huis te halen. Richard (Johnny Flynn) is met zijn vriendin Marge (Dakota Fanning) neergestreken in een Italiaans kustplaatsje, waar hij zijn tijd verlummelt en slechte schilderijen maakt. Ripley ziet het leventje wel zitten en spint een web van bedrog.

Ripley direct kijken / streamen

Ripley is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Ripley is een serie binnen de genres Misdaad, Thriller en Drama. met in de hoofdrol o.a. Johnny Flynn, Eliot Sumner en Dakota Fanning. De serie duurt 49 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.1. Direct Ripley kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Een oplichter genaamd Ripley, die in de jaren zestig in New York woonde, wordt door een rijke man ingehuurd om een complex leven vol bedrog, fraude en moord te beginnen.

Genre

Misdaad - Thriller - Drama

Lengte

±49m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 8 afleveringen 2024

Regisseur

Steven Zaillian

Cast

Johnny Flynn, Eliot Sumner, Dakota Fanning, Andrew Scott