Home > Artikel

Turbo Review: Ripley is een wonderschone, donders spannende serie op Netflix

Article header image

Het boek The Talented Mr. Ripley van Patricia Highsmith werd al zes keer eerder verfilmd maar dat maakt de Netflix-serie Ripley van regisseur Steven Zaillian zeker niet overbodig. Integendeel, Ripley is machtig mooi.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het Verhaal:
Tom Ripley (Andrew Scott) is begin jaren zestig een kleine oplichter in New York die wordt ingehuurd door een rijke zakenman om diens zoon, Dickie Greenleaf (Johnny Flynn), terug te halen uit Italië. Dickie zit daar tenslotte alleen maar een beetje te nietsnutten met zijn vriendin Marge (Dakota Fanning). Daar aangekomen wordt Tom dikke vrienden met de welgestelde Dickie, maar wat Dickie niet weet is dat Tom snode plannen met hem heeft. 

Oordeel:
Een zwart-witte en vooral in het begin wat trage serie klinkt helemaal niet des Netflix, maar wat je ook doet, blijf kijken! De beelden van het oogverblindende Italië zijn stuk voor stuk stijlvolle kunstwerkjes, het verhaal is reuze spannend en Andrew Scott is doodeng als de charmante, ijskoude psychopaat Tom Ripley die zich voortdurend op ongelooflijke wijze uit de problemen weet te wurmen. De Italiaanse rechercheur Ravini zorgt voor een komische noot. 

Sterren

5 van de 5

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.