Home > Kijktip

American Conspiracy: The Octopus Murders

Een verdachte zelfmoord, geheimzinnige software en vuile zaakjes in Washington

Article header image
  • Netflix logo

Veel complottheorieën zijn voer voor malloten, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen complotten bestaan. Deze documentaireserie neemt een diepe duik in een zaak die een groter complot zou kunnen zijn dan het Watergate-schandaal. De makers vertellen het verhaal met mooi archiefmateriaal, interviews en reconstructies. Houd wel je aandacht erbij, anders raak je de draad snel kwijt.

Regisseur Zachary Treitz volgt zijn vriend Christian Hansen, een journalist die een oude zaak wil oplossen. Het gaat om het Octopus-onderzoek van verslaggever Danny Casolaro, die schreef over een softwarebedrijf dat in een naar conflict belandde met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Casolaro stuitte op allerlei vuile zaakjes binnen de overheid, maar werd toen met doorgesneden polsen aangetroffen in een hotelkamer.

American Conspiracy: The Octopus Murders direct kijken / streamen

American Conspiracy: The Octopus Murders is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. American Conspiracy: The Octopus Murders is een serie binnen de genres True crime en Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Christian Hansen. De serie duurt 48 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.7. Direct American Conspiracy: The Octopus Murders kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Een onderzoeksjournalist die een politieke samenzwering onderzoekt die bekend staat als de Octopus, wordt dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Tientallen jaren later komen er nieuwe details naar voren.

Genre

True crime - Misdaad

Lengte

48m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 4 afleveringen 2024

Regisseur

Zachary Treitz

Cast

Christian Hansen