Home > Artikel

Nieuwe true crime op Netflix: American Conspiracy: The Octopus Murders

Article header image

Journalist Danny Casolaro was een complot op het spoor toen hij zelfmoord pleegde. Of werd hij vermoord? American Conspiracy: The Octopus Murders is gemaakt door de mensen achter de geweldige Netflix-docu Wild Wild Country.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Journalist Danny Casolaro was in augustus 1991 in Martinsburg, West Virginia om met een belangrijke informant te praten over een politiek complot. Enkele dagen later werd hij dood gevonden in een ligbad in een hotel. 

Zelfmoord of moord

De dood van Casolaro werd in eerste instantie betiteld als zelfmoord maar de familie en collega's van de journalist waren ervan overtuigd dat hij was vermoord vanwege zijn onderzoek. 

De octopus

Casolaro noemde het complot 'de octopus'. Hij geloofde dat het ging om een geheime organisatie bestaande uit acht mannen die in bezit waren van geheime informatie van de overheid over de grootste politieke schandalen van de twintigste eeuw. 

Christian Hansen

In de vierdelige documentaireserie American Conspiracy: The Octopus Murders probeert onderzoeker Christian Hansen het complot en de dood van Casolaro alsnog te ontrafelen. 

The Octopus Murders staat op 28 februari op Netflix. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.