Home > Kijktip

Poor Things

Vreemd, maar wel erg lekker

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

Zou er in 2024 nog een film voorbijkomen die raarder en geiniger is dan Poor Things van regisseur Yorgos Lanthimos? We kunnen het ons bijna niet voorstellen. De Griek maakte al bijzondere exemplaren met The Lobster; The Favourite en The Killing of a Sacred Deer maar Poor Things, met een briljante Emma Stone in de hoofdrol, is een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre. Deze draai aan het bekende Frankenstein-verhaal is liever en grappiger dan zijn voorgangers en voor alles een feest om naar te kijken.

Bella Baxter (Emma Stone) is een jonge vrouw die door de briljante chirurg Godwin Baxter (Willem Dafoe) tot leven is gewekt met het brein van haar eigen ongeboren baby. Bella is een snelle leerling en raakt al snel verveeld in de villa van Baxter. Ze verlangt naar vrijheid en heel veel seks. Bella gaat het avontuur tegemoet met de ongelooflijk ijdele en zelfingenomen advocaat Duncan Wedderburn (een hilarische Mark Ruffalo), maar ze trekt al snel haar eigen plan.

Poor Things direct kijken / streamen

Poor Things is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Poor Things is een film binnen de genres Drama, Komedie, Romantiek, Sciencefiction en Fantasy. met in de hoofdrol o.a. Emma Stone, Mark Ruffalo en Willem Dafoe. De film duurt 2 uur 21 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.8. Direct Poor Things kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Bella Baxter is een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper dr. Godwin Baxter. Onder de bescherming van Baxter is Bella leergierig. Hongerig naar de wereldsheid die haar ontbreekt, gaat Bella er samen met Duncan Wedderburn, een gelikte en losbandige advocaat, vandoor op een wervelend avontuur door de continenten. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Genre

Drama - Komedie - Romantiek - Sciencefiction - Fantasy

Lengte

2u 21m

Releasejaar

2023

Regisseur

Yorgos Lanthimos

Cast

Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Christopher Abbott, Margaret Qualley, Suzy Bemba, Kathryn Hunter, Hanna Schygulla, en meer...