Home > Kijktip

The Greatest Night in Pop

We Are the World was een vreselijk lied, maar levert een schitterende docu op

Article header image
  • Netflix logo

De totstandkoming van de benefietsingle We Are the World is een geweldig verhaal dat van A tot Z gefilmd werd. Veertig jaar later geeft deze docu een prachtig kijkje in de eighties-wereld van grote sterren met grote ego's. Hoe prop je 45 zangers in een studio, hoe krijg je Bob Dylan aan het zingen, wie verstopt de drank voor Al Jarreau, en waar blijft Prince?

In 1985 steken Lionel Ritchie, Michael Jackson en producer Quincy Jones de koppen bij elkaar voor een Amerikaans antwoord op de Britse benefietactie Band Aid. Ze zien een kans als alle grote popsterren in LA zijn voor de American Music Awards. Probleem is dat er maar een paar dagen zijn om een nummer te schrijven en alles in één nacht moet worden opgenomen.

The Greatest Night in Pop direct kijken / streamen

The Greatest Night in Pop is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. The Greatest Night in Pop is een film binnen de genres Muziek en Geschiedenis. met in de hoofdrol o.a. Michael Jackson, Lionel Richie en Stevie Wonder. De film duurt 1 uur 36 minuten . Direct The Greatest Night in Pop kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In 1985 kwamen 46 muziekiconen, waaronder Lionel Richie, Michael Jackson, Bruce Springsteen, Cyndi Lauper, Diana Ross en Stevie Wonder, samen voor de meest met sterren bezaaide opnamesessie in de geschiedenis. Dit is het onvertelde verhaal van het legendarische mondiale popnummer ‘We Are the World’, dat bijna niet had bestaan.

Genre

Muziek - Geschiedenis

Lengte

1u 36m

Releasejaar

2024

Regisseur

Bao Nguyen

Cast

Michael Jackson, Lionel Richie, Stevie Wonder, Quincy Jones, Paul Simon, Kenny Rogers, James Ingram, Tina Turner, Billy Joel, Diana Ross, en meer...