Home > Artikel

The Greatest Night in Pop is een grote Netflix-hit

Article header image

Het nostalgische The Greatest Night in Pop is de best scorende documentaire ooit op Netflix in de eerste week en de best scorende film op dit moment voor de streamingdienst.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

11,9 miljoen huishoudens bekeken de documentaire in de eerste week wereldwijd. Lekker voor Netflix, want waar de streamingdienst soms wel 200 miljoen uitgeeft aan een film, was dit een koopje. De makers hoefden alleen maar Lionel Richie en Bruce Springsteen weer in een studio neer te zetten en konden voor de rest putten uit archiefmateriaal. 

Prince en Madonna

Dat bewuste archiefmateriaal laat zien hoe het lied We are the World met horten en stoten tot stand kwam in een nacht in1985. Aan het lied, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan de hongersnood in Ethiopië, werkten bijna alle grote Amerikaanse sterren van toen mee. Van Michael Jackson tot Bob Dylan en van Billy Joel tot Diana Ross, iedereen was er. Alleen Prince en Madonna lieten het afweten. 

En al die nostalgie werkt als een dolle, want The Greatest Night in Pop scoort dus als een tierelier. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.