Home > Kijktip

Shogun

Zorgvuldig vertelde geschiedenisles met uitbarstingen van bruut geweld

Article header image
  • Disney+ logo

De geliefde roman Shogun van James Clavell is in de jaren tachtig al eens verfilmd als miniserie met Richard Chamberlain. In deze nieuwe serie speelt Cosmo Jarvis de hoofdrol van John Blackthorne. Daarnaast heeft deze versie wat meer aandacht voor de Japanse personages. Historisch interessant, maar ook prachtig vormgegeven en vol intrige, gevechten, romantiek en wreedheid.

In 1600 strandt de Britse zeeman John Blackthorne (Jarvis) aan boord van een Nederlands schip op de kust van Japan. Sinds de dood van de shogun hebben verschillende heersers het daar voorzien op de macht. John maakt kennis met heerser Yoshii Toranaga (de internationaal bekende acteur Hiroyuki Sanada) en de invloedrijke dame Toda Mariko (Anna Sawai).

Shogun direct kijken / streamen

Shogun is te kijken/streamen op Disney+ logoDisney+. Shogun is een serie binnen de genres Avontuur, Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Cosmo Jarvis, Emi Kamito en Hiro Kanagawa. De serie duurt 1 uur 10 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.7. Direct Shogun kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

In het Japan van de 17e eeuw groeit de schipbreukeling van de Britse zeeman John Blackthorne op van buitenstaander tot samoerai, terwijl hij wordt gebruikt als pion in de strijd van de Japanse leider Toranaga om de top van de heersende keten te bereiken.

Genre

Avontuur - Drama - Historisch

Lengte

±1u 10m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 10 afleveringen 2024

Regisseur

Jonathan van Tulleken

Cast

Cosmo Jarvis, Emi Kamito, Hiro Kanagawa, Hiromoto Ida, Hiroto Kanai, Hiroyuki Sanada, Joaquim de Almeida, Junichi Tajiri, Anna Sawai, Mako Fujimoto, en meer...