Home > Artikel

Deze week nieuw op Netflix, Disney+, Videoland, Prime Video en HBO MAX (van 26 februari t/m 3 maart 2024)

Article header image

Shogun schijnt geweldig te zijn, Videoland presenteert een spannende documentaireserie over de echte Ferry Bouman en Napoleon komt langs.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Dinsdag 27 februari

Shōgun seizoen 1 op Disney+

De Japanse Lord Yoshii Toranaga vecht voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren. Wanneer een Europees schip vlak bij een vissersdorpje strandt, maakt Toranaga kennis met de Engelse loods, John Blackthorne. Blackthorne draagt informatie met zich mee die Toranaga zou kunnen helpen de machtsbalans te laten omslaan, en die daarmee ook de invloed van Blackthornes vijanden, de jezuïtische priesters en Portugese kooplieden, volledig teniet zou kunnen doen. 

Dinsdag 27 februari

Aquaman and the Lost Kingdom op HBO MAX

Nadat het Black Manta eerder niet is gelukt om Aquaman te verslaan, is hij nog steeds vastbesloten om zijn vaders dood te wreken en Aquaman voorgoed uit te schakelen. Om hem te verslaan zoekt Aquaman toenadering tot zijn broer Orm, de voormalige koning van Atlantis die opgesloten zit. Naast Jason Momoa keert Patrick Wilson terug als Orm, Amber Heard is Mera, de koningin van Atlantis en moeder van de troonopvolger; Yahya Abdul-Mateen II speelt Black Manta, Nicole Kidman en Dolph Lundgren doen ook mee. 

Woensdag 28 februari

De Godfather van Oss op Videoland

Driedelige documentaireserie over de val van een beruchte Brabantse woonwagenfamilie. De serie volgt een onderzoek van politie en justitie naar Martien R. en zijn familie, die zich bezighouden met georganiseerde drugscriminaliteit, wapenhandel en witwassen. Anderhalf jaar lang keek en luisterde de politie mee zonder dat de familie het door had. Niet alleen de politie maar ook een aantal verdachten, komen aan het woord.

Woensdag 28 februari 

Next Goal Wins op Disney+

Feelgoodfilm over het voetbalteam van Amerikaans-Samoa, dat om 2001 met 31-0 verloor van Australië. Nu de WK-kwalificatiewedstrijden naderen, huurt het team de eenzame coach Thomas Rongen (Michael Fassbender) in, in de hoop dat hij wat kan maken van het slechtste voetbalteam ter wereld.

Woensdag 28 februari 

Code 8: Part II op Netflix

Code 8 begon in 2016 als een korte film, werd daarna een lange film in 2019 en groeide uiteindelijk uit tot een flinke culthit op Netflix in 2020. Hoog tijd voor het vervolg: Code 8: Part 2. De neven Robbie Amell en Stephen Amell spelen weer de hoofdrol. Het vervolg gaat verder waar het eerste deel stopte. Connor (Robbie Amell) is uit de gevangenis, werkt als concierge bij een gemeenschapshuis en heeft de banden met zijn criminele partner Garrett (Stephen Amell) verbroken.

Woensdag 28 februari

Spartan: Ultimate Team Challenge op Netflix

Realityshow waarin teams van sporters hindernisbanen moeten afleggen, waarbij hun fysieke en mentale kracht wordt getest. Het prijzengeld bedraagt een kwart miljoen dollar.

Woensdag 28 februari

American Conspiracy: The Octopus Murders op Netflix

Journalist Danny Casolaro was in augustus 1991 in Martinsburg, West Virginia om met een belangrijke informant te praten over een politiek complot. Enkele dagen later werd hij dood gevonden in een ligbad in een hotel. In de vierdelige documentaireserie American Conspiracy: The Octopus Murders probeert onderzoeker Christian Hansen het complot en de dood van Casolaro alsnog te ontrafelen.

Donderdag 29 februari

Reina Roja seizoen 1 op Prime Video

Met een IQ van 242 is Antonia Scott officieel de slimste persoon op aarde. Haar intelligentie maakte haar de 'rode koningin' van een geheim en experimenteel politieproject, maar wat een gave leek, werd een vloek waardoor ze alles kwijtraakte.

Vrijdag 1 maart 

Spaceman op Netflix

Adam Sandler speelt de hoofdpersoon Jakub, een astronaut op een zes maanden durende solomissie. Tijdens zijn trip realiseert Jakub zich dat hij op verschillende manieren ver verwijderd is geraakt van zijn vrouw Lenka. Een verstekeling aan boord van zijn ruimteschip geeft hem goede raad. Met Carey Mulligan als Lenka en Paul Dano als (de stem van) Jakubs reisgenoot heeft Spaceman een sterrencast.

Vrijdag 1 maart 

Resident Alien seizoen 1 en 2 op Netflix

De komische sf-serie waarin een alien neerstort op aarde. In eerste instantie is hij van plan alle mensen uit te roeien. Hij neemt de identiteit van dokter Harry Vanderspeigle over om de boel te observeren. Maar al snel bevalt het hem prima op aarde en verandert hij van mening.  

Vrijdag 1 maart 

Sympathy for the Devil op Netflix

Actiethriller waarin James (Joel Kinnaman) op weg is naar het ziekenhuis waar zijn vrouw bezig is te bevallen. Daar aangekomen krijgt hij een pistool op zijn hoofd en wordt hij meegenomen door een roodharige man (Nicolas Cage) die onder invloed lijkt. In eerste instantie lijkt het alsof de twee mannen volledige vreemden zijn voor elkaar, maar is dat wel zo? Verwacht geen topfilm als je Sympathy for the Devil aanzet maar je gaat zeker vermaakt worden door de twee hoofdrolspelers.

Vijdag 1 maart 

Furies op Netflix

Furie (Marina Foïs) is in deze Franse serie verantwoordelijk voor het handhaven van de vrede tussen de zes families die de georganiseerde misdaad in de stad Parijs controleren. Het wankele evenwicht wordt verstoord wanneer een lid van een van de families wordt vermoord. Zijn dochter Lyna (Lina El Arabi) is bereid alles te doen om de moordenaar te vinden en wraak te nemen. In de trailer is te zien dat het er daarom alles behalve geweldloos aan toegaat met veel schietwerk, vechtpartijen en bloed tot gevolg.

Vrijdag 1 maart 

West of Memphis op Netflix

Documentaire over de West Memphis Three, Damien Echols, Jason Baldwin en Jessie Misskelley. De drie tieners uit West Memphis, Arkansas werden in 1994 veroordeeld voor de moord op drie 8-jarige jongens en zaten onschuldig 18 jaar vast. De zaak werd ook uitgelicht in de bekende docuserie Paradise Lost uit 1996 waarna steeds meer mensen, onder wie beroemdheden, zich ermee gingen bemoeien.  

Vrijdag 1 maart 

Napoleon op Apple TV+

De film Napoleon van regisseur Ridley Scott gaat over de snelle klim van Napoleon Bonaparte van een Corsicaan die niet eens Frans sprak tot generaal en Franse keizer. Natuurlijk komt de obsessieve liefde voor zijn echtgenote Joséphine (Vanessa Kirby) aan bod, maar de hoogtepunten van de film liggen toch echt in de veldslagen die er sensationeel uitzien en werden gefilmd met duizenden figuranten in plaats van een groen scherm.

Vrijdag 1 maart 

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin op Apple TV+

Zesdelige comedyserie over Dick Turpin (Noel Fielding) die tegen zijn zin in de leider van een bende outlaws wordt en met wie hij het moet opnemen tegen de corrupte politiemand Jonathan Wilde (Hugh Bonneville).

Vrijdag 1 maart 

Pact met de Duivel op Prime Video

Zesdelige documentaireserie over het Passageproces, een 10 jaar durende rechtszaak over zeven liquidaties en vijf pogingen tot moord in de onderwereld. Voor het Passageproces ging justitie in zee met twee kroongetuigen, Peter la Serpe en Fred Ros. Mannen die beiden bekenden zelf ook liquidaties te hebben uitgevoerd. Is het kies om met zulke types in zee te gaan? Dat is de grote vraag.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.