Home > Kijktip

Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese maakte een ijzingwekkend meesterwerk naar een waargebeurd verhaal

Article header image
  • Prime Video logo
  • Apple TV+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

In de jaren 1920 hadden leden van de Osage-stam het ontginningsrecht op de olie in hun reservaat. Dit meesterlijke en ijzingwekkende historische drama van Martin Scorsese vertelt hoe een groep blanke mannen aan het moorden sloeg om de hand te leggen op die rijkdom. Leonardo DiCaprio speelt zijn rol als domme pion in dit sluwe spel briljant.

Na de Eerste Wereldoorlog trekt Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) in bij zijn rijke oom William Hale (Robert De Niro). Hij stelt voor dat Ernest trouwt met Mollie Kyle (Lily Gladstone), de dochter uit een Osage-familie met olie-inkomstenrechten. Ondertussen plant Hale systematisch huurmoorden binnen Mollie's familie, zodat hun rijkdommen in Ernests richting vloeien. De Osage besluiten alarm te slaan.

Killers of the Flower Moon direct kijken / streamen

Killers of the Flower Moon is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Apple TV+ logoApple TV+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Killers of the Flower Moon is een film binnen de genres Misdaad, Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Leonardo DiCaprio, Robert De Niro en Jesse Plemons. De film duurt 3 uur 26 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.6. Direct Killers of the Flower Moon kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Leden van de Osage-stam in de Verenigde Staten worden in de jaren twintig onder mysterieuze omstandigheden vermoord, wat aanleiding geeft tot een grote F.B.I. onderzoek waarbij J. Edgar Hoover betrokken is.

Genre

Misdaad - Drama - Historisch

Lengte

3u 26m

Releasejaar

2023

Regisseur

Martin Scorsese

Cast

Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Brendan Fraser, John Lithgow, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, Scott Shepherd, Jillian Dion, Cara Jade Myers, en meer...