Home > Kijktip

Vikings: Valhalla

Het historische avontuur van de Vikingen is nog lang niet voorbij dankzij dit spannende vervolg

Article header image
  • Netflix logo

Wie niet genoeg kon krijgen van het actiedrama Vikings hoeft zich gelukkig nog lang niet te vervelen. Deze spannende follow-up serie zet het avontuur van de brute veroveraars gewoon voort. Met nieuwe, interessante personages wordt de wereld van de Vikingen groter en groter.

Meer dan 100 jaar heeft verstreken en de spanningen tussen de Vikingen en de Engelsen stijgen. De IJslandse Leif Eriksson is ver van huis opgegroeid en is onderdeel van een nieuwe generatie Vikingen die weinig ervaring heeft met het plunderen en landje veroveren. Wanneer Engeland zich beter tegen hen weet te weren, lijkt het einde van het Vikingtijdperk in zicht.

Vikings: Valhalla direct kijken / streamen

Vikings: Valhalla is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Vikings: Valhalla is een serie binnen de genres Actie, Avontuur en Drama. met in de hoofdrol o.a. Jóhannes Haukur Jóhannesson, Leo Suter en Frida Gustavsson. De serie duurt 56 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.3. Direct Vikings: Valhalla kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De beroemde IJslandse ontdekkingsreiziger Leif Erikson is, in tegenstelling tot zijn voorvaderen, ver van zijn eigen thuisland opgegroeid. Hem zijn plunderingen en overvallen dan ook niet met de paplepel ingegoten. Hij is trouw aan zijn familie, maar ondervindt vaak problemen met zijn vader Erik de Rode. Wanneer christelijke vikingen Leifs halfzus Freydís Eiríksdóttir aanranden, keert zij zich tegen de christenen, en voert ze als leider van de Oud-Noorse religie een opstand tegen het Scandinavische christendom aan. Ze probeert een nieuw thuis voor haar volk te kiezen. Ondetussen nadert het einde van de tijd der vikingen, wanneer Engeland zich beter tegen hen weet te verweren.

Genre

Actie - Avontuur - Drama

Lengte

±56m

Releasejaar

2022

Seizoenen

1 8 afleveringen 2022
2 8 afleveringen 2023
3 8 afleveringen 2024

Regisseur

David Frazee, Niels Arden Oplev

Cast

Jóhannes Haukur Jóhannesson, Leo Suter, Frida Gustavsson, Sam Corlett, Caroline Henderson, Bradley Freegard, Goran Visnjic, Florian Munteanu, Pollyanna McIntosh, Asbjørn Krogh Nissen, en meer...