Home > Kijktip

Dopesick

Deze geweldige dramatisering belicht de OxyContin-epidemie vanuit alle oogpunten

Article header image
  • Disney+ logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Michael Keaton is groots als de integere huisarts Finnix, die verslaafd raakt aan de pijnstillers die hij zelf voorschrijft. Hij kreeg er een Emmy voor, maar ook de rest van de cast maakt indruk in deze schokkende en boos makende miniserie naar een waargebeurd verhaal dat nog altijd actueel is.

Toen medicijnfabrikant Purdue Pharma in de VS zijn nieuwe pijnstiller OxyContin introduceerde, werd deze aangeprezen als niet-verslavend. Het resultaat was een drugsepidemie die tienduizenden levens heeft verwoest. Deze serie volgt patiënten, artsen, pillenpushers, DEA-agenten en de familie Sackler die al dit leed veroorzaakte.

Dopesick direct kijken / streamen

Dopesick is te kijken/streamen op (o.a.) Disney+ logoDisney+, NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Dopesick is een serie binnen het genre Drama. met in de hoofdrol o.a. Will Poulter, Rosario Dawson en Peter Sarsgaard. De serie duurt 1 uur 02 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.6. Direct Dopesick kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Dopesick onderzoekt hoe één bedrijf de grootste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. De serie neemt kijkers mee naar het epicentrum van Amerika's strijd tegen de verslaving aan opiaten, van de directiekamers van Big Pharma, naar een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia, tot aan de wandelgangen van de DEA. Tegen alle verwachtingen in staan er helden op in een intense en spannende strijd tegen de lafhartige corporaties en hun bondgenoten die achter deze nationale crisis zitten.

Genre

Drama

Lengte

±1u 02m

Releasejaar

2021

Seizoenen

1 7 afleveringen 2021

Regisseur

Barry Levinson

Cast

Will Poulter, Rosario Dawson, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Michael Keaton, Kaitlyn Dever, John Hoogenakker