Home > Kijktip

Friends

In de jaren 90 werd de hele wereld verliefd op deze zes twintigers

Article header image
  • HBO Max logo

Wat is het geheim van Friends? In de jaren 90 werd deze sitcom razend populair en wonderlijk genoeg is hij dat tot op de dag van vandaag gebleven. Steeds weer vallen nieuwe generaties voor de humor, charme, excentriciteit en volslagen mafheid van de hoofdpersonages Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross.

Friends begint als Rachel vlucht voor haar aanstaande huwelijk en intrekt bij haar jeugdvriend Monica in New York. Deze blijkt een geweldig appartement te hebben, een oudere broer Ross, een getikte voormalige huisgenoot Phoebe en twee ongemanierde buren, Joey en Chandler. Al snel wordt het zestal onafscheidelijk.

Friends direct kijken / streamen

Friends is te kijken/streamen op HBO Max logoHBO Max. Friends is een serie binnen het genre Komedie. met in de hoofdrol o.a. Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer. De serie duurt 22 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.9. Direct Friends kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De serie draait om een groep van zes vrienden: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York.

Genre

Komedie

Lengte

±22m

Releasejaar

1994

Seizoenen

1 24 afleveringen 1994
2 24 afleveringen 1995
3 25 afleveringen 1996
4 24 afleveringen 1997
5 24 afleveringen 1998
6 25 afleveringen 1999
7 24 afleveringen 2000
8 24 afleveringen 2001
9 24 afleveringen 2002
10 18 afleveringen 2003

Regisseur

Kevin S. Bright, Kevin Bright, James Burrows, Shelley Jensen, Gail Mancuso, Peter Bonerz

Cast

Matthew Perry, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Elliott Gould, Christina Pickles, James Michael Tyler, Nina Mann, en meer...