Home > Kijktip

Outlander

Ken je die van die verpleegster die tijdreist?

Article header image
  • Netflix logo

Gebaseerd op een serie historische romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon groeide Outlander uit tot een van de best bekeken series op Netflix. De vele fans kijken omdat hoofdpersoon Claire een sterke, intelligente vrouw is, Jamie de ideale man, de natuurbeelden prachtig zijn, je ook nog wat geschiedenis meepikt en het heerlijk wegzwijmelen is bij de opzwepende romantiek.

Verpleegster Claire Randall maakt een reis door de tijd waardoor ze vanuit 1945 ineens in het Schotland van 1743 terecht komt. Dat is even aanpassen geblazen maar dat gaat Claire goed af. Ze wordt verliefd op de Schotse soldaat Jamie, krijgt kinderen met hem en emigreert naar de Verenigde Staten om daar terecht te komen in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Outlander direct kijken / streamen

Outlander is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Outlander is een serie binnen de genres Drama, Romantiek en Fantasy. met in de hoofdrol o.a. Sam Heughan, Caitriona Balfe en Laoghaire MacKenzie. De serie duurt 1 uur 16 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct Outlander kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Serie over het leven van Claire Randall, een getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. Naar de gelijknamige bestsellerreeks van Diana Gabaldon.

Genre

Drama - Romantiek - Fantasy

Lengte

±1u 16m

Releasejaar

2014

Seizoenen

1 16 afleveringen 2014
2 13 afleveringen 2016
3 13 afleveringen 2017
4 13 afleveringen 2018
5 12 afleveringen 2020
6 8 afleveringen 2022
7 8 afleveringen 2023

Regisseur

John Dahl, Lisa Clarke, Kate Cheeseman

Cast

Sam Heughan, Caitriona Balfe, Laoghaire MacKenzie, Tobias Menzies, Graham McTavish, Richard Rankin, Sophie Skelton, Alexander Vlahos, Jack Tarlton, Jessica Reynolds, en meer...