Home > Kijktip

Prison break

Een spannend gevangenisdrama met gespierde actie

Article header image
  • Disney+ logo

Na het succes van Oz en voordat Orange is the New Black een rage werd, was Prison Break de beste gevangenisserie op tv. De makers weten steeds weer een nieuwe draai te geven aan de lotgevallen van de broers Lincoln en Michael, en daardoor blijft je kijken – zeker tijdens de uitstekende eerste twee seizoenen. Na seizoen vier leek de koek op, maar na acht jaar kreeg Prison Break nog een toegift met een korter seizoen van negen afleveringen.

Lincoln Burrows (Dominic Purcell) wacht op de doodstraf wegens de moord op de broer van de vicepresident van Amerika. Zijn broer Michael Scofield (Wentworth Miller), een briljante ingenieur, broedt op een plan voor een uitbraak. Terwijl Lincoln aanpapt met gevangenisarts Sara (Sarah Wayne Callies), ontdekt vriendin Veronica (Robin Tunney) dat de onschuldige Lincoln het slachtoffer is geworden van een omvangrijk complot.

Prison break direct kijken / streamen

Prison break is te kijken/streamen op Disney+ logoDisney+. Prison break is een serie binnen de genres Misdaad, Actie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Wentworth Miller, Dominic Purcell en Amaury Nolasco. De serie duurt 42 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.3. Direct Prison break kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De doodgewaande Michael Scofield is klaar voor zijn grootste ontsnapping ooit. Hij blijkt nog in leven te zijn en zijn broer Lincoln zet alles op alles om hem uit de gevangenis te bevrijden.

Genre

Misdaad - Actie - Drama

Lengte

±42m

Releasejaar

2005

Seizoenen

1 22 afleveringen 2005
2 22 afleveringen 2006
3 13 afleveringen 2007
4 24 afleveringen 2008
5 9 afleveringen 2017

Regisseur

Kevin Hooks, Brett Ratner, Nelson McCormick, Bobby Roth

Cast

Wentworth Miller, Dominic Purcell, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Marshall Allman, Rockmond Dunbar, Paul Adelstein, William Fichtner, en meer...