Home > Kijktip

Lost

Een roemruchte serie die je minstens één keer moet hebben gezien

Article header image
  • Netflix logo
  • Disney+ logo

Lost is een van de invloedrijkste tv-series van de 21ste eeuw, maar ook berucht om zijn beroerde slotaflevering. De serie werkt volgens een recept dat sindsdien vele malen is herhaald: plaats een grote cast in een mysterieuze situatie en vul hun achtergronden een voor een in, terwijl je tergend langzaam naar de ontknoping werkt. Lost gaf een grote boost aan de carrières van medebedenker J.J. Abrams en een flink aantal acteurs.

Nadat vlucht 815 van Oceanic Airlines in delen neerstort op een afgelegen eiland, probeert een groepje overlevenden te redden wat er te redden valt. Chirurg Jack (Matthew Fox) wordt zo'n beetje de leider, maar komt voor grote uitdagingen te staan als blijkt dat er levensgevaarlijke krachten aan het werk zijn op het eiland. Het raadsel wordt complexer en het aantal personages groeit naarmate de seizoenen vorderen.

Lost direct kijken / streamen

Lost is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix en Disney+ logoDisney+. Lost is een serie binnen het genre Avontuur. met in de hoofdrol o.a. Jorge Garcia, Josh Holloway en Matthew Fox. De serie duurt 40 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.3. Direct Lost kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Na een vliegtuigcrash stranden de overlevenden op een mysterieus eiland in de Pacific. De groep komt erachter dat het eiland vele geheimen kent.

Genre

Avontuur

Lengte

±40m

Releasejaar

2004

Seizoenen

1 25 afleveringen 2004
2 23 afleveringen 2006
3 23 afleveringen 2007
4 14 afleveringen 2008
5 17 afleveringen 2009
6 17 afleveringen 2010

Regisseur

Jack Bender, J.J. Abrams, Stephen Williams

Cast

Jorge Garcia, Josh Holloway, Matthew Fox, Evangeline Lilly, Daniel Dae Kim, Naveen Andrews, Terry O'Quinn, Yunjin Kim, Emilie de Ravin, Dominic Monaghan, en meer...