Home > Artikel

Het fenomeen dat Lost heet bestaat 20 jaar

Article header image

In september 2004 maakte de wereld kennis met Lost en daarna zou televisie nooit meer hetzelfde zijn. Lost beheerste de gesprekken overal want zoiets als dit, was nooit eerder vertoond.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Voor wie het niet (meer) weet, Lost begint ongeveer zo: Jack Shephard (Matthew Fox) wordt gedesoriënteerd wakker in een jungle en volgt een golden retriever door de bamboe. Hij komt uit op een strand en ziet daar het wrak van het vliegtuig waarmee hij onderweg was van Sydney naar Los Angeles.

Jack en Kate

In de afleveringen daarna zien we in flashbacks van wat er precies is gebeurd en wordt duidelijk dat alle overlevenden een groot geheim bij zich dragen. Iedereen die de pilot zag, was verkocht en moest koste wat kost zien hoe het verder ging met Jack, Kate, Sawyer, Hurley, Boone en de rest en met welk mysterie zij te maken kregen.

Grote cast

Lost bleef seizoenen lang wereldwijd massa's kijkers trekken en daar zijn verschillende redenen voor. De mysteries op het eiland speelden een belangrijke rol, de flashbacks waardoor je de personages beter leerde kennen, de grote cast waardoor er voor iedere kijker wel wat leuks bijzat, de mooie natuur en de cliffhangers. Ze waren allemaal essentieel. 

J.J. Abrams en Damon Lindelof

De serie werd gemaakt door J. J. Abrams, die toen al naam had gemaakt met de series Felicity en Alias en Damon Lindelof die later nog The Leftovers en The Watchmen zou maken. 

Het einde

Lost bleef zes seizoenen lang bestaan. Tegen het einde werd duidelijk dat de schrijvers zelf ook geen idee hadden hoe ze het verhaal tot een goed einde moesten brengen en daarom werd het slot een teleurstelling. Maar het begin was voor altijd prachtig.

Je kunt alle seizoenen van Lost zien op Disney+. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.