Home > Kijktip

The Decameron

Vermakelijke decadentie in het door pest geplaagde Italië

Article header image
  • Netflix logo

Deze comedyserie is heel losjes gebaseerd op een klassiek Italiaans boek uit de 14de eeuw. In deze verhalenbundel beschrijft Giovanni Boccaccio hoe een gezelschap zich terugtrekt in een villa buiten Florence om daar de zwarte pest-epidemie uit te zitten. In deze vermakelijke Netflix-versie gaat dat gepaard met romantiek en erotiek, bedrog en verraad, ziekte en bederf. De afleveringen hadden wat korter mogen zijn, maar de cast vol bekende gezichten is voortreffelijk.

In 1348 krijgt een bonte verzameling rijkelui een uitnodiging om het door de pest geplaagde Florence te ontvluchten. Ze verzamelen zich in een villa buiten de stad, maar iedereen heeft wel een geheim te verbergen. Zo heeft Pampinea haar zinnen gezet op een rijke echtgenoot, doet Licisca zich voor als adellijke dame terwijl ze eigenlijk een dienstmeid is, en houden de bedienden van de villa het overlijden van hun meester angstvallig geheim. Ondertussen komt de pest steeds dichterbij.

The Decameron direct kijken / streamen

The Decameron is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. The Decameron is een serie binnen de genres Komedie, Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Zosia Mamet, Tony Hale en Tanya Reynolds. De serie duurt 59 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 6.3. Direct The Decameron kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Terwijl de Zwarte Dood hard toeslaat in de stad Florence wordt een handjevol edelen uitgenodigd om zich met hun bedienden terug te trekken in een grote villa op het Italiaanse platteland en de pest af te wachten met een weelderige vakantie. Maar naarmate de sociale regels vervagen, verandert wat begint als een met wijn doordrenkte sekspartij in de heuvels van Toscane in een strijd om te overleven.

Genre

Komedie - Drama - Historisch

Lengte

±59m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 8 afleveringen 2024

Regisseur

Michael Uppendahl

Cast

Zosia Mamet, Tony Hale, Tanya Reynolds, Saoirse-Monica Jackson, Lou Gala, Leila Farzad, Karan Gill, Jessica Kate Plummer, Douggie McMeekin, Amar Chadha-Patel, en meer...