Home > Kijktip

Teen Torture Inc.

Krachtige stemmen in de strijd tegen de Troubled Teen Industry

Article header image
  • HBO Max logo

Het ontvoeren, opsluiten, hersenspoelen en misbruiken van tieners is een lucratieve business in de Verenigde Staten. Deze documentaire is de derde binnen korte tijd over het onderwerp, en kiest een niet-sensationele aanpak. Dat is gezien de ernst van het onderwerp ook niet nodig, want de getuigenissen van enkele slachtoffers zijn schokkend genoeg. Ondertussen blijven dit soort bedrijven, vaak vermomd als school of kliniek en soms met een religieuze insteek, geld verdienen aan het leed van kinderen.

Veel Amerikaanse ouders die zich geen raad weten met hun kinderen vertrouwen op bedrijven die beloven hun 'probleemtieners' met een streng regime weer in het gareel te krijgen. Uit de getuigenissen van de slachtoffers in deze driedelige documentaire blijkt dat ze nooit in dit soort programma's hadden mogen worden opgenomen. De bekende tv-persoonlijkheid Dr. Phil speelt een zeer kwalijke rol in het verhaal, terwijl Paris Hilton het boegbeeld is geworden van de strijd tegen de 'Troubled Teen Industry'.

Teen Torture Inc. direct kijken / streamen

Teen Torture Inc. is te kijken/streamen op HBO Max logoHBO Max. Teen Torture Inc. is een serie binnen het genre Showbizz. De serie duurt 46 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.0. Direct Teen Torture Inc. kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Deze documentaire volgt de voortdurende inspanningen om de Amerikaanse 'troubled teen'-industrie aan het licht te brengen. Al zestig jaar lang gebruikt dit miljardenbedrijf wat zij 'harde liefde' noemt als een vorm van behandeling, ondanks talloze sterfgevallen, talloze zelfmoorden, levensveranderende verwondingen en gevallen van seksueel misbruik van kinderen. Tot voor kort kon niemand dit tegenhouden. De serie volgt een groep jonge overlevenden en klokkenluiders en hun verhalen over extreem misbruik en sekteachtige hersenspoeling.

Genre

Showbizz

Lengte

46m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 3 afleveringen 2024

Regisseur

Tara Malone