Home > Kijktip

Inside Out 2

Oude en nieuwe emoties strijden om de macht in Rileys hoofd

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

In 2015 kwam Pixar in de animatiefilm Inside Out (Binnenstebuiten) met een origineel idee: de kijker kreeg een blik in de geest van het jonge meisje Riley. Daar zitten haar emoties aan de knoppen: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De psychologische insteek maakte de film voor volwassenen net zo leuk als voor kinderen. Dit vervolg mikt vooral op jonge tieners, die zich zullen herkennen in de nieuwe emoties die Rileys puberteit wakker maakt. Visueel is het weer een kleurig en perfect schouwspel en commercieel werd Inside Out 2 de succesvolste animatiefilm én Disney-film aller tijden.

Een paar jaar na de eerste film is de dertienjarige Riley een fanatieke ijshockeyspeler en net begonnen op de middelbare school. Op een speciaal ijshockeykamp hoopt ze zich te kwalificeren voor het schoolteam. Riley wordt verscheurd door haar bewondering voor de coole aanvoerder Val en de trouw aan haar oude vriendinnen. Op dat moment verschijnen totaal nieuwe puberemoties op het toneel: Onzekerheid, Jaloezie, Verlegenheid en Verveling.

Inside Out 2 direct kijken / streamen

Inside Out 2 is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Inside Out 2 is een film binnen de genres Animatie, Avontuur en Komedie. met in de hoofdrol o.a. Amy Poehler, Lewis Black en Phyllis Smith. De film duurt 1 uur 40 minuten . Direct Inside Out 2 kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Het hoofdkwartier van tiener Riley wordt plotseling gesloopt om plaats te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties. Plezier, Verdriet, Woede, Angst en Afkeer, die in alle opzichten al lange tijd succesvol zijn, weten niet goed hoe ze zich moeten voelen als Onzekerheid de kop opsteekt. En het lijkt erop dat ze niet de enige is.

Genre

Animatie - Avontuur - Komedie

Lengte

1u 40m

Releasejaar

2024

Regisseur

Kelsey Mann

Cast

Amy Poehler, Lewis Black, Phyllis Smith, Tony Hale, Liza Lapira, Maya Hawke, Ayo Edebiri, Adèle Exarchopoulos, Paul Walter Hauser, Kensington Tallman, en meer...