Home > Kijktip

Lisa Frankenstein

Liefde overwint de dood in deze maffe horrorcomedy

Article header image
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

Kathryn Newton (Freaky) is perfect voor de hoofdrol in deze film, die de gotische horror van Frankenstein combineert met tienerperikelen uit klassiekers als Mean Girls. Scenarist Diablo Cody tapt uit hetzelfde vaatje als in Jennifer's Body en het resultaat opnieuw een poging om een cultfilm te maken met een maffe mix van horror en comedy. Een tikje te lang, maar de vertolkingen zijn heel geslaagd.

Lisa (Newton) is anders dan de andere tieners op haar school. Misschien komt dat doordat haar moeder is vermoord door een maniak en haar vader is hertrouwd met een akelige stiefmoeder. Lisa brengt veel tijd door op een victoriaans vrijgezellenkerkhof, waar ze verliefd wordt op de buste bij het graf van een jongeman. Op en nacht verrijst deze uit het graf.

Lisa Frankenstein direct kijken / streamen

Lisa Frankenstein is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, SkyShowtime logoSkyShowtime en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Lisa Frankenstein is een film binnen de genres Komedie, Horror en Romantiek. met in de hoofdrol o.a. Kathryn Newton, Cole Sprouse en Liza Soberano. De film duurt 1 uur 41 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.1. Direct Lisa Frankenstein kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In 1989 is Lisa Swallows een buitenbeentje op school. Tijdens een onweersbui brengt de onbegrepen tiener per ongeluk een aantrekkelijk Victoriaans lijk weer tot leven. Ze besluit om hem om te vormen tot haar droomman, met behulp van een defecte zonnebank in haar garage. Al snel beginnen ze samen aan een bloedstollende zoektocht naar liefde, geluk en mogelijk een paar missende lichaamsdelen.

Genre

Komedie - Horror - Romantiek

Lengte

1u 41m

Releasejaar

2024

Regisseur

Zelda Williams

Cast

Kathryn Newton, Cole Sprouse, Liza Soberano, Henry Eikenberry, Joe Chrest, Carla Gugino, Joey Harris, Bryce Romero, Jenna Davis, Joshua Montes, en meer...