Home > Kijktip

The Sixth Commandment

Voortreffelijke reconstructie van een ijzingwekkende moordzaak

Article header image
  • Prime Video logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Timothy Spall is grandioos in de rol van de tragische Peter Farquhar in deze miniserie, die werd gebaseerd op een schokkende waargebeurde moordzaak uit 2015. Het verhaal wordt knap verteld op een manier die stukje bij beetje onthult hoe Farquhar het slachtoffer werd van een meedogenloze psychopaat. Ook de dader wordt beangstigend goed gespeeld door Éanna Hardwick.

De gelovige Britse schrijver en leraar Peter Farquhar (Spall) is geliefd gaat gebukt onder schaamte over zijn homoseksuele geaardheid. Zijn voormalige student Benjamin Field (Hardwick) lijkt hem te begrijpen. De twee krijgen een relatie die voor Peter heel slecht zal aflopen. Als de politie zich op de zaak stort, komt er een vreselijke waarheid aan het licht.

The Sixth Commandment direct kijken / streamen

The Sixth Commandment is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. The Sixth Commandment is een serie binnen de genres Misdaad, Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Timothy Spall, Sheila Hancock en Peter Sullivan. De serie duurt 58 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.7. Direct The Sixth Commandment kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Een serie die het schokkende verhaal dramatiseert van de waargebeurde moord op de voormalige schoolmeester van Stowe en diep opgesloten evangelische christen, de 69-jarige Peter Farquhar, door zijn 28-jarige leerling en jonge kerkmeester Ben Field in oktober 2015.

Genre

Misdaad - Drama - Historisch

Lengte

±58m

Releasejaar

2023

Seizoenen

1 4 afleveringen 2023

Regisseur

Saul Dibb

Cast

Timothy Spall, Sheila Hancock, Peter Sullivan, Jonathan Aris, Éanna Hardwicke, Conor MacNeill, Ben Bailey Smith, Anne Reid, Annabel Scholey, Anna Crilly, en meer...