Home > Kijktip

Insidious

Heerlijke griezelfilm die keer op keer de juiste snaar raakt

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Met een dikke knipoog naar Poltergeist maakte James Wan (Saw) deze heerlijke horrorfilm die het begin werd van een serie. Zorgvuldig opgebouwde spanning én angstaanjagende schrikeffecten leveren samen een effectief enge ervaring. De personages zijn zo sterk, dat je ze graag terugziet in een vervolg. En nog een. En nog een.

Nadat de familie Lambert in hun nieuwe huis trekt, gebeuren er nare dingen. Zoon Dalton belandt in een coma en er zijn griezelige verschijningen die zijn ouders de stuipen op het lijf jagen. Ze schakelen de hulp in van medium Elise Rainier.

Insidious direct kijken / streamen

Insidious is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Insidious is een film binnen het genre Horror. met in de hoofdrol o.a. Lin Shaye, Barbara Hershey en Ty Simpkins. De film duurt 1 uur 43 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.8. Direct Insidious kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Josh en Renai vormen samen met hun drie kinderen een gelukkig gezin. Ze zijn dolblij met hun verhuizing naar een vrijstaande villa, maar dan slaat het noodlot toe. Het nieuwe huis blijkt bezeten door duistere wezens die het op hun jongste zoon Dalton hebben voorzien. Bij een incident op zolder raakt de jongen in coma, waarna Josh en Renai proberen om hun gezin in veiligheid te brengen door het huis te ontvluchten. Eenmaal ingetrokken in een nieuwe woning, doet het jonge gezin de angstaanjagende ontdekking dat het lichaam van hun comateuze zoon een magneet blijkt te zijn voor geesten met slechte bedoelingen. Verhuizen heeft geen zin meer.

Genre

Horror

Lengte

1u 43m

Releasejaar

2010

Regisseur

James Wan

Cast

Lin Shaye, Barbara Hershey, Ty Simpkins, Rose Byrne, Patrick Wilson