Home > Kijktip

Life & Beth

Deze serie van en met Amy Schumer vindt de juiste balans tussen comedy en drama

Article header image
  • Disney+ logo

Als bedenker van de serie Life & Beth haalde Amy Schumer veel inspiratie uit haar eigen leven. Ze geeft ook gestalte aan hoofdpersonage Beth Jones, een ongelukkige jonge vrouw met een dominante moeder en een waardeloze partner. Schumer vindt de juiste balans tussen comedy en drama en met dertig minuten zijn de afleveringen precies lang genoeg.

Beth Jones groeide op in Long Island en werkt nu als wijnverkoper in Manhattan, net als haar partner Matt. Dit bestaan geeft haar echter weinig voldoening en door een plotseling sterfgeval begint Beth na te denken over wat ze nu eigenlijk precies wil in het leven. Dan maakt ze kennis met John (Michael Cera), de eigenaar van een wijngaard.

Life & Beth direct kijken / streamen

Life & Beth is te kijken/streamen op Disney+ logoDisney+. Life & Beth is een serie binnen de genres Drama en Komedie. met in de hoofdrol o.a. Amy Schumer, Susannah Flood en Violet Young. De serie duurt 26 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 6.7. Direct Life & Beth kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Het leven van Beth ziet er op papier goed uit. Iedereen met wie ze opgroeide is onder de indruk. Ze verdient goed als wijndistributeur, heeft een langdurige relatie met een succesvolle man en woont in Manhattan. Wanneer Beth door een onverwacht incident gedwongen wordt zich met haar verleden bezig te houden, verandert haar leven voorgoed. Via flashbacks naar haar tienerjaren ontdekt Beth hoe ze is geworden wie ze is, en wie ze wil worden.

Genre

Drama - Komedie

Lengte

±26m

Releasejaar

2022

Seizoenen

1 10 afleveringen 2022
2 10 afleveringen 2024

Regisseur

Amy Schumer

Cast

Amy Schumer, Susannah Flood, Violet Young, Grace Power, Janelle James, John Early, Karen Chamberlain, Kate Berlant, Kevin Kane, Larry Owens, en meer...