Home > Kijktip

Le salaire de la peur

Explosieve remake van een (veel betere) jaren 50-klassieker

Article header image
  • Netflix logo

In 1953 won Henri-Georges Clouzot de Gouden Beer én Gouden Palm met zijn zinderende een voortreffelijk vertelde thriller Le salaire de al peur. In 1977 maakte William Friedkin de bijzonder verdienstelijke Amerikaanse remake Sorcerer. In 2024 perst Netflix er deze Franse versie uit die niet in de schaduw kan staan van de eerdere films, maar wel bol staat van spieren, actie en explosies.

Een stel huurlingen wordt door een oliemaatschappij ingehuurd om een lading uiterst explosief nitroglycerine te vervoeren door een onherbergzaam landschap in een instabiel land. Ze moeten de springstof stelen en afleveren bij een oliebron die op het punt van ontploffen staat en ontelbare levens bedreigt. Onderweg worden de trucks belaagd door vijandelijke milities.

Le salaire de la peur direct kijken / streamen

Le salaire de la peur is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Le salaire de la peur is een film binnen de genres Actie, Avontuur en Drama. met in de hoofdrol o.a. Franck Gastambide, Alban Lenoir en Ana Girardot. De film duurt 1 uur 44 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 4.6. Direct Le salaire de la peur kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Midden in de woestijn, nabij een vluchtelingenkamp, vat een oliebron vlam, waardoor de levens van de bevolking direct in gevaar komen. Het bedrijf dat de put exploiteert, stuurt experts naar de locatie en realiseert zich dat het maar één oplossing heeft om de catastrofe te voorkomen: de oliebron binnen 24 uur tot ontploffing brengen met nitroglycerine. Tegen een grote som geld wordt een krachtpatserteam gestuurd om in twee vrachtwagens 200 kg explosieven te vervoeren.

Genre

Actie - Avontuur - Drama

Lengte

1u 44m

Releasejaar

2024

Regisseur

Julien Leclercq

Cast

Franck Gastambide, Alban Lenoir, Ana Girardot, Sofiane Zermani, Birol Tarkan Yıldız, Joseph Beddelem