Home > Kijktip

Kingdom of the Planet of the Apes

Verdienstelijk hoofdstuk in een filmserie die nooit teleurstelt

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

Het lukt dit vierde deel in de Planet of the Apes-reboot niet om zijn briljante voorganger te overtreffen. Toch doet de nieuwe regisseur Wes Ball - van de Maze Runner-films - het beter dan verwacht. De film komt wat traag op gang, maar zodra dictator Proxima Caesar in beeld is hij raakt hij lekker op stoom en de climax stelt weer niet teleur.

Drie eeuwen na War for the Planet of the Apes is de mensheid er treurig aan toe en apenleider Caesar nog maar een vage herinnering. Het verhaal volgt de aap Noa (Owen Teague), die kennis maakt met de jonge vrouw Nova (Freya Allan uit The Witcher) - een van de weinige mensen die nog kunnen praten. Samen vallen ze in handen van gorilla Proximus Caesar (Kevin Durand), die de idealen van zijn naamgenoot misbruikt om de apen te onderdrukken.

Kingdom of the Planet of the Apes direct kijken / streamen

Kingdom of the Planet of the Apes is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Kingdom of the Planet of the Apes is een film binnen de genres Sciencefiction en Actie. met in de hoofdrol o.a. Owen Teague, Freya Allan en Peter Macon. De film duurt 2 uur 25 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.0. Direct Kingdom of the Planet of the Apes kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Een paar generaties na het bewind van Caesar zijn apen de dominante soort en leven ze harmonieus, terwijl mensen zijn teruggebracht tot een leven in de schaduw. Terwijl een nieuwe tirannieke aapleider zijn imperium opbouwt, onderneemt een jonge aap een aangrijpende reis die ervoor zorgt dat hij alles wat hij over het verleden weet in twijfel trekt en keuzes maakt die de toekomst voor zowel apen als mensen zal bepalen.

Genre

Sciencefiction - Actie

Lengte

2u 25m

Releasejaar

2024

Regisseur

Wes Ball

Cast

Owen Teague, Freya Allan, Peter Macon, Kevin Durand, William H. Macy, Eka Darville, Travis Jeffery, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Ras-Samuel Welda'abzgi, en meer...