Home > Kijktip

Scoop

Verfilming van het interview dat prins Andrew de kop kostte

Article header image
  • Netflix logo

In 2019 deed BBC-journalist Emily Maitlis een tv-interview met de Britse prins Andrew dat uiterst beroerd verliep voor de koninklijke hoogheid. Het verhaal is al breed uitgemeten in de pers, maar wordt in deze verfilming nog eens netjes naverteld met effectieve rollen van Gillian Anderson als Maitlis en Rufus Sewell als de prins. Scoop biedt geen verrassingen of schokkende nieuwe informatie, maar is wel een leuk stukje koninklijk leedvermaak.

Tv-producent Sam McAlister (Billie Piper) weet via privésecretaresse Amanda Thirsk (Keeley Hawes) een interview te ritselen met de Britse prins Andrew. Heel bijzonder, want Andrew is in verband gebracht met se seksfeestjes van de omstreden miljardair Jeffrey Epstein. Journalist Emily Maitlis krijgt de eer om de prins het vuur aan de schenen te leggen, en het resultaat is een interview dat uitmondde in een pr-ramp van ongekende omvang.

Scoop direct kijken / streamen

Scoop is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Scoop is een film binnen de genres Biografie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Gillian Anderson, Rufus Sewell en Keeley Hawes. De film duurt 1 uur 42 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.5. Direct Scoop kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Het verhaal achter de schermen van de vrouwen die onderhandelden met het establishment van Buckingham Palace om de ‘primeur van het decennium’ veilig te stellen die de publieke katalysator was voor de ondergang van prins Andrew, in een televisie-interview waarin de relatie van Andrew met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein en beschuldigingen van Andrews aanranding van een minderjarig centraal stonden.

Genre

Biografie - Drama

Lengte

1u 42m

Releasejaar

2024

Regisseur

Philip Martin

Cast

Gillian Anderson, Rufus Sewell, Keeley Hawes, Billie Piper, Charity Wakefield, Romola Garai, Lia Williams, Connor Swindells, Amanda Redman, Richard Goulding, en meer...