Home > Kijktip

Three identical strangers

Deze docu is ongelooflijk, schokkend en waargebeurd

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Regisseur Tim Wardles heeft in zijn documentaire Three Identical Stranger een opzienbarend verhaal te pakken, dat hij slim (en een beetje sluw) vertelt om een maximale impact te bereiken. In eerste instantie lijkt het een feelgoodverhaal over broers die elkaar uit het oog waren verloren, maar dan onthult hij het duistere geheim wat er achter schuilt. De film is ook een aardige bijdrage aan het debat over erfelijkheid versus opvoeding.

Toen Bobby Shafran in New York ging studeren, gebeurde er wat geks. Veel studenten zagen hem aan voor iemand anders, ene Eddy Galland. Toen de twee elkaar opzochten concludeerden ze dat ze tweelingbroers moesten zijn, wat heel goed mogelijk was omdat ze wisten dat ze geadopteerd waren. Als hun verhaal de pers haalt, meldt zich nog een derde broer en krijgt het verhaal een sinistere draai.

Three identical strangers direct kijken / streamen

Three identical strangers is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Three identical strangers is een film met in de hoofdrol o.a. Debbie Galea, Melinda Filice en Will Ennis. De film duurt 1 uur 36 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.6. Direct Three identical strangers kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Documentaire over een eeneiige drieling. De broers werden bij de geboorte van elkaar gescheiden en zonder van elkaars bestaan af te weten, groeiden ze op in verschillende gezinnen. Op 19-jarige leeftijd komen de drie broers elkaar per toeval tegen. Het drietal is onmiddellijk een wereldwijde sensatie, maar bij verschillende mensen roept het ook vragen op. Hoe kon het dat zij niet van elkaars bestaan af wisten? Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de broers deel uitmaakten van een geheim wetenschappelijk experiment.

Lengte

1u 36m

Releasejaar

2018

Regisseur

Tim Wardle

Cast

Debbie Galea, Melinda Filice, Will Ennis, Jack Comerford, Hilary Childs, Keith Campbell, Jolanta Butts, Andrew Lovesey, Evan LeRose, Lawrence Perlman, en meer...