Home > Kijktip

The Iron Claw

Verpletterend drama binnen en buiten de worstelring

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

Ook als je niets hebt met Amerikaans showworstelen is The Iron Claw een film die je moet zien. Scenarist en regisseur Sean Durkin vertelt het waargebeurde verhaal van het Amerikaanse gezin Von Erich, hun successen in de worstelwereld en de vloek die over de familie lijkt te hangen. Het enorme drama van de Von Erichs wordt perfect vertolkt door Holt McCallany als vader Fritz en onder anderen Zac Efron en Jeremy Allen White als zijn zoons.

De gepensioneerde worstelaar Fritz Von Erich heeft een vrouw en vijf zoons, van wie de oudste als kind is overleden. Hij vestigt zijn hoop op de overgebleven vier om te doen wat hem zelf nooit gelukt is: worstelkampioen worden. Kevin, David, Kevin en Mike gaan over alle grenzen om de favoriet van hun dominante vader te worden. Daarbij wordt het gezin getroffen door de ene tragedie na de andere.

The Iron Claw direct kijken / streamen

The Iron Claw is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. The Iron Claw is een film binnen de genres Biografie, Sport en Drama. met in de hoofdrol o.a. Zac Efron, Jeremy Allen White en Harris Dickinson. De film duurt 2 uur 12 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.6. Direct The Iron Claw kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Het waargebeurde verhaal van de onafscheidelijke broers Von Erich, die begin jaren tachtig geschiedenis schreven in de intens competitieve wereld van het professionele worstelen. Door middel van tragedie en triomf, in de schaduw van hun dominante vader en coach, streven de broers naar onsterfelijkheid op het grootste podium in de sport.

Genre

Biografie - Sport - Drama

Lengte

2u 12m

Releasejaar

2023

Regisseur

Sean Durkin

Cast

Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Holt McCallany, Maura Tierney, Stanley Simons, Lily James, Michael Harney, Aaron Dean Eisenberg, Scott Innes, en meer...