Home > Kijktip

Mr Bates vs. The Post Office

Eerst word je boos, maar tenslotte juich je om dit waargebeurde drama

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Wat de Toeslagenaffaire is voor Nederland, is het British Post Office Scandal voor het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1999 werden honderden beheerders van Britse postkantoren vervolgd omdat ze uit de kas zouden hebben gestolen. Deze miniserie volgt de strijd van enkele gedupeerden en toont het enorme onrecht dat hen is aangedaan. Een geweldige combinatie van tragedie en feelgood.

Na de invoering van het Horizon-kassasysteem worden honderden managers van Britse postkantoren geconfronteerd met onverklaarbare kassatekorten. Velen bouwen zo een schuld op van tienduizenden ponden en sommige slachtoffers belanden zelfs in de gevangenis. De koppige Alan Bates (Toby Jones) gaat de strijd aan met partijen die veel machtiger zijn dan hij: The Post Office en automatiseringsfirma Fujitsu.

Mr Bates vs. The Post Office direct kijken / streamen

Mr Bates vs. The Post Office is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Mr Bates vs. The Post Office is een serie binnen de genres Biografie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Will Mellor, Toby Jones en Susan Brown. De serie duurt 47 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.5. Direct Mr Bates vs. The Post Office kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Een van de grootste gerechtelijke dwalingen in de Britse rechtsgeschiedenis, waarbij honderden postmedewerkers ten onrechte werden beschuldigd van diefstal, fraude en valse boekhouding vanwege een defect IT-systeem.

Genre

Biografie - Drama

Lengte

±47m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 4 afleveringen 2024

Regisseur

James Strong

Cast

Will Mellor, Toby Jones, Susan Brown, Shaun Dooley, Pip Torrens, Monica Dolan, Lia Williams, Lesley Nicol, Krupa Pattani, Katherine Kelly, en meer...