Home > Kijktip

Dream Scenario

Nicolas Cage is op z'n best in deze surrealistische nachtmerrie

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

Na zijn wrange drama Sick of Myself kreeg de Noorse regisseur en scenarist Kristoffer Borgli de kans om een film in Amerika te maken. De casting van Nicolas Cage in de hoofdrol was een schot in de roos: de acteur kan een machteloze sul spelen, maar ook binnen een paar seconden veranderen in een gevaarlijke griezel. Fans van Cage moeten wel beseffen dat deze eigenzinnige arthousefilm heel wat anders is dan zijn gebruikelijke repertoire.

De dochter van professor Paul Matthews (Cage) heeft een droom waarin ze langzaam opstijgt, terwijl haar vader passief toekijkt. Tot zijn verbazing ontdekt Paul dat er meer mensen zijn die hem herkennen uit een droom, en daarna blijkt dat hij verschijnt in de dromen van duizenden volslagen onbekende. Paul wordt in korte tijd een mediasensatie, maar zijn beroemdheid neemt een akelige wending.

Dream Scenario direct kijken / streamen

Dream Scenario is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Dream Scenario is een film binnen de genres Horror en Komedie. met in de hoofdrol o.a. Nicolas Cage, Julianne Nicholson en Lily Bird. De film duurt 1 uur 42 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.9. Direct Dream Scenario kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De ongelukkige familieman Paul Matthews merkt dat zijn leven op zijn kop staat als miljoenen vreemden hem plotseling in hun dromen beginnen te zien. Maar wanneer zijn nachtelijke optredens een nachtmerrieachtige wending nemen, wordt Paul gedwongen zijn nieuwe sterrendom te omzeilen.

Genre

Horror - Komedie

Lengte

1u 42m

Releasejaar

2023

Regisseur

Kristoffer Borgli

Cast

Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Lily Bird, Jessica Clement, Michael Cera, Dylan Gelula, Tim Meadows, Kate Berlant, Dylan Baker, Jennifer Wigmore, en meer...